ROBO HUB: biznesa ideja radās no piedāvājuma trūkuma

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

ROBO HUB dibinātāja Felicita Zatlere-Kotāne stāsta par sava biznesa uzsākšanas pieredzi.

Programmēšana, algoritmi, tehnoloģijas – tā ir mūsu nākotne. Lai bērni saprastu, kā tas viss strādā, lai viņiem izskaidrotu tehnoloģiju uzbūvi, mums pašiem ne vienmēr ir pietiekama izpratne.

Man ir trīs bērni, un viņiem ļoti patīk lego, patīk konstruēt. Mums bija iespēja būt Ukrainā, kur mēs apmeklējām robotikas pulciņu. Tas bija vienīgais pulciņš, kuru mani bērni gaidīja kā saldo ēdienu. Atbraucot uz Latviju, meklējām kaut ko līdzīgu. Neatradām un tā dzima pirmā doma, ka arī Latvijā bērni ir pelnījuši šādu iespēju.

Sākumā mēs krājām pieredzi – apbraucām vairākas kaimiņvalstis, skatījāmies, mācījāmies, kā citi ir iekārtojuši, izveidojuši robotiku, kā viņi pasniedz. Mūsu trumpis bija izglītotie bērni un vecāki, kas mūs virzīja pareizā virzienā, jo sākotnējā programma izrādījās par vieglu. Sapratām, ka varam un vajag dot vairāk.

Kad bija skaidrs, ka gribam sākt biznesu, sākām meklēt arī papildu finansējumu. Vispiemērotākā šķita ALTUM programma jauniem uzņēmējiem. Sadarbība ar ALTUM deva pārliecību par to, ka mūsu ideja ir forša. Ne tikai idejiski, bet arī nepieciešama sabiedrībai kopumā. Mūsu konsultante bija ļoti atsaucīga, viņa deva ļoti precīzus un korektus norādījumus par to, ko mums savā plānā vajadzētu pamainīt, ko vēl vajadzētu apgūt vai izpētīt. Ja mūsu komandā tieši es biju tā, kas šaubījās, vai vajag piesaistīt vēl kādu partneri, tad ALTUM ieteikumi, atbalsts un finansējums man deva 100% pārliecību par izdošanos.

Ja ir laba komanda, ja ir laba ideja un labi konsultanti, tad biznesu izveidot Latvijā ir viegli. Protams, vajag arī uzdrīkstēties un īstenot savu plānu mērķtiecīgi. Mēs gribētu, lai ROBO HUB būtu labākā skola Rīgā un visā Latvijā, jau kaļam plānus izaugsmei.

Uzzini par valsts atbalsta iespējām biznesa sākšanai un attīstībai

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu