Novickis: Porziņģim ir milzīgs talants. Viņš ir kā pilns komplekts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Talantīgais Kristaps Porziņģis ir gandarīts par iespēju strādāt kopā ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzni, savu bērnības elku Dirku Novicki, kurš visu savu karjeru aizvadījis Dalasas «Mavericks» komandā. Novickis norādījis, ka latvietim ir milzīgs talants.

«Man viņš [Porziņģis] ļoti patīk gan laukumā, gan ārpus tā... Viņam ir milzīgs talants. Porziņģis ir kā pilns komplekts,» NBA mājas lapā citēts Novickis, kurš 2017./2018. gadā aizvadīs savu 20. sezonu NBA. «Viņš tur savu kursu, smagi strādā, vēlas kļūt labāks un turpina mācīties.»

Pirms pāris gadiem Novickis latvietim iedevis savu telefona numuru un teicis: ja nepieciešama palīdzība, padoms, lai droši zvana.

«Man tā ir liela iespēja - uzdot viņam jautājumus,» teica Porziņģis. «Mani interesē viņa pieredze debijas gadā, otrajā, trešajā un ceturtajā sezonā. Mēs runājām par basketbolu un lietām, kas nav ar to saistītas.»

Abi basketbolisti NBA deleģētā vizītē DĀR kopā aizvadīja treniņus, īpašu uzsvaru liekot uz metieniem.

«Viņš ir nedaudz garāks, labāk spēlē aizsardzībā un ir kustīgāks, nekā es jebkad esmu bijis,» sacīja Novickis. «Porziņģis ir arī atlētiskāks par mani. Viņš ļoti labi izpilda metienus no distances un prot to darīt arī kustībā.»

Savas karjeras laikā Novickis 13 reizes piedalījies NBA Visu zvaigžņu spēlē.

«Neticami, ka viņš aizvadīs savu 20. sezonu NBA un visu laiku spēlējis vienā komandā. Turklāt viņš kļuvis par čempionu. Tas ir apbrīnojami. Nav izmērāms tas, ko viņš paveicis visa Eiropas basketbola labā,» sakot par Novicki, teica Porziņģis.

Latvietis neslēpj, ka daudz mācījies no Novicka un uzskata, ka viņu nav taisnīgi salīdzināt ar tādu basketbola leģendu.

Šajā nedēļā Porziņģis atgriezīsies Latvijas nacionālās basketbola komandas rīcībā, kas turpina gatavošanos Eiropas čempionātam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu