Baumanis Kanādas posma pusfinālā izcīna 5.vietu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baumanis Motorsport Photography

Latvijas rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis svētdien Kanādā notiekošā pasaules čempionāta sezonas astotā posma pusfinālā finišēja piektais un finālā neiekļuva.

STARD vienības pilots Baumanis vispirms kvalifikācijā ieņēma septīto vietu, bet savā pusfinālā finišēja piektais starp sešiem sportistiem, tomēr ar to nebija pietiekami fināla sasniegšanai.

Pasaules čempiona Matīasa Ēkstrema kļūda startā ļāva Baumanim pusfināla distances ievadā pacelties uz trešo pozīciju, tomēr viņš nebija pietiekami ātrs un, kad distances beigu daļā devās džokera aplī, trasē atgriezās vien piektajā pozīcijā, tajā arī sasniedzot finišu pēc Ēkstrema izstāšanās.

Zīmīgi, ka Baumanim pusfināla braucienā konkurenci veidoja pieci zviedru sportisti.

«Trešajā kvalifikācijas braucienā Jānis finišēja otrais aiz Kevina Ēriksona, bet visas kvalifikācijas kopvērtējumā bija astotais, kas ļāva pakāpties uz septīto vietu. Arī ceturtajā kvalifikācijas braucienā Jānis finišēja otrais, tikai šoreiz aiz komandas biedra Timura Timerzjanova. Startā tika nedaudz sabojāts Jāņa auto, kad Reinis Nitišs uzšāva pa tās aizmuguri, norāva bamperu un salieca dažus piekares elementus, bet četru kvalifikāciju summā tāpat Jānim septītā vieta un droša iekļūšana pusfinālā. Pusfinālā sanāca labs starts, pēc kura Jānis atradās trešajā pozīcijā līdz pat trešajam aplim. Sākot ar ceturto pamanījām, ka krīt ātrums. Izrādījās, ka bija sākusi kāpt motora temperatūra un loģiski, ka Jānim nācās laist nedaudz vaļā. Skaidrojums varētu būt papildus siets, ko inženieri uzlika pie interkūlera, lai pasargātos no smalkajiem akmentiņiem grants sekcijā. Šis siets acīmredzot bija aizlipis un neļāva pienācīgi dzesēt motoru. Bet, kopumā ņemot, ātrums ir labs un komanda šajās brīvdienās nostrādāja lieliski. Tagad gatavojamies nākamajam posmam Francijā,» tā pēc sacensībām sacīja Jāņa tēvs un treneris Andris Baumanis.

Vēlāk finālā ceturtajā posmā pēc kārtas triumfēja Jūhans Kristofešsons no Zviedrijas, kuram sekoja kādreizējie pasaules čempioni rallijā Pēters Sūlbergs no Norvēģijas un francūzis Sebastjans Lēbs.

Otrs latvietis pasaules čempionātā, Reinis Nitišs no EKS vienības, kvalifikācijā palika 16.vietā un neiekļuva starp pusfināla dalībniekiem.

Šosezon Latvijas braucēji finālā spējuši iekļūt tikai divreiz - Nitišs guva piekto vietu otrajā posmā, bet Baumanis bija sestais iepriekšējā posmā, kas pirms mēneša tika aizvadīts Zviedrijā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc astoņiem posmiem ļoti pārliecinošs līderis ar 211 punktiem ir Kristofešsons, kuram ar 176 punktiem seko Sūlbergs, bet trešais ar 158 punktiem ir iepriekšējo etapu izlaidušais Nitiša komandas biedrs un pašreizējais čempions Ēkstrems.

Tikmēr Baumanis ar 56 punktiem pacēlies uz 13.pozīciju, apsteidzot Nitišu, kurš ar 49 punktiem tagad ir pozīciju zemāk.

Šosezon pasaules čempionātā rallijkrosā kopumā iecerēti 12.posmi, septembrī arī aizvadot sacensības Latvijas trasē Biķerniekos.

Foto: Baumanis Motorsport Photography
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu