Penss noraida apgalvojumus ar kandidēšanu uz prezidenta amatu

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV viceprezidents Maiks Penss noliedzis mediju apgalvojumus, ka viņš jau gatavojot augsni iespējamai kandidēšanai uz prezidenta amatu 2020.gada vēlēšanās.

Laikrakstā «New York Times» svētdien publicētais materiāls ir «kaunpilns un aizvainojošs gan man, gan manai ģimenei un visai mūsu komandai», paziņojumā norādīja Penss. «Apgalvojumi šajā rakstā kategoriski ir nepatiesi.»

Penss arī uzsvēra, ka viņa komanda «fokusēsies uz mūsu centieniem izpildīt prezidenta [Donalda Trampa] darba kārtību un panākt to, ka viņš 2020.gadā tiek pārvēlēts».

«New York Times» publikācijā bija izklāstītas vairāku republikāņu aktivitātes saistībā ar 2020.gada vēlēšanām, tās dēvējot par «ēnu kampaņu». Rakstā pieminēts Pensa politiskais grafiks un aktīvā līdzekļu vākšana.

Vienlaikus laikraksts citē vārdā neminētus padomniekus, kas teikuši - Penss kandidēs vienīgi tad, ja to nedarīs Tramps.

Līdz šim Tramps gan neko nav minējis, ka varētu nekandidēt uz otru termiņu. Tomēr viņa pirmie seši mēneši amatā bijuši vētraini, tiem zīmīgas bijušas personāla savstarpējās cīņas, grūtības likumdošanas laukā un vairākas izmeklēšanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu