Nīderlandes futbolistes pirmoreiz vēsturē triumfē Eiropas čempionātā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Nīderlandes sieviešu futbola izlase svētdien savā laukumā triumfēja Eiropas čempionāta finālturnīrā, prestižo titulu iegūstot pirmoreiz vēsturē. Finālmačā Nīderlande ar 4:2 (2:2) apspēlēja Dāniju.

Kaut dānietes pirmās iesita vārtus, kad 11 metru soda sitienu realizēja Nadja Nadima, jau desmitajā minūtē Vivianna Mīdema panāca izlīdzinājumu 1:1.

Savukārt puslaika otrajā daļā komandas vēlreiz piecu minūšu laikā apmainījās ar vārtu guvumiem, vispirms Nīderlandei ar tālsitienu vadību dodot Likei Martensai, bet brīdi vēlāk 2:2 panākot Pernilei Harderei.

Tomēr otrajā puslaikā neilgi pēc pārtraukuma soda sitienu no aptuveni 22 metriem vārtos ieraidīja Nīderlandes futboliste Šerida Spice, bet dueļa izskaņā punktu ar vēl vieniem vārtiem pielika Mīdema.

Par labāko spēlētāju pēc turnīra tika nosaukta Martensa.

Nīderlande kļuvusi vien par ceturto komandu vēsturē, kas pacēlusi čempionu kausu, sekojot astoņkārtējai uzvarētājai Vācijai, kā arī divkārtējām čempionēm Norvēģijai un Zviedrijai.

Nīderlande un Dānija kontinenta meistarsacīkšu finālā spēlēja pirmoreiz.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu