Oficiāli: Neimars paraksta piecu gadu līgumu ar PSG

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Brazīliešu zvaigzne Neimars ceturtdien parakstījis piecu gadu līgumu ar Francijas futbola klubu Parīzes «Saint-Germain» (PSG), vēsta vienība. Līgums ar 25 gadu veco Neimaru noslēgts līdz 2022.gada 30.jūnijam.

Neimars PSG komandai pievienojies par rekordsummu 222 miljoniem eiro, kas ceturtdien tika pārskaitīti uzbrucēja iepriekš pārstāvētajam Spānijas grandam «Barcelona». Neimaram līgums ar «Barcelona» bija uz vēl četriem gadiem, taču ceturtdien tas tika izpirkts.

«Esmu neizsakāmi laimīgs, kļūstot par PSG futbolistu. PSG vienmēr bijusi viena no konkurētspējīgākajām un ambiciozākajām komandām. Lielākais izaicinājums, kas mani motivēja, ir palīdzēt klubam izcīnīt čempionu titulus, kurus tik ļoti vēlas līdzjutēji.

PSG ar savu degsmi un enerģiju ir piesaistījusi manu uzmanību. Eiropā esmu spēlējis četras sezonas, un tagad esmu gatavs jauniem izaicinājumiem.

Kopš šodienas darīšu visu, lai palīdzētu saviem komandas biedriem un PSG sasniegtu jaunus apvāršņus, kas darītu laimīgus miljoniem līdzjutēju visā pasaulē,» PSG citē Neimaru.

PSG komanda 11 reizes kronēta par Francijas čempioni, bet aizvadītajā sezonā nācās samierināties ar vicečempiones nosaukumu, jo parīziešu četru gadu dominanci pārtrauca «Monaco» futbolisti.

Ar «Barcelona» komandu Neimars 2015.gadā triumfēja UEFA Čempionu līgā un divas reizes kļuva par Spānijas čempionu. Viņš šim klubam pievienojās 2013.gadā un kopš tā laika kopumā 186 spēlēs guva 105 vārtus.

Pirms došanās uz Eiropu Neimars četras sezonas pārstāvēja savas dzimtenes Brazīlijas komandu «Santos».

Klubu līmenī Neimars karjeras laikā izcīnījis 15 titulus.

Neimars Brazīlijas izlases sastāvā piedalījies 77 spēlēs un guvis 52 vārtus. Pērn viņš savu līdzjutēju priekšā tika kronēts par Riodežaneiro olimpisko spēļu čempionu.

Līdzšinējais pāreju rekords bija 105,2 miljoni eiro, ko pērn Mančestras «United» komanda samaksāja par franču pussargu Polu Pogbā. Savukārt pirms tam rekordists bija velsiešu pussargs Gerets Beils, par kuru 2013.gadā Madrides «Real» pārskaitīja 100 miljonus eiro. Tāpat madridieši 2009.gadā samaksāja 94 miljonus eiro par portugāļu zvaigzni Krištianu Ronaldu.

Francijas futbola rekordi iepriekš bija PSG 2013.gadā samaksātie 64,5 miljoni eiro par urugvajiešu futbolistu Edinsonu Kavani un 2015.gadā samaksātie 64 miljoni eiro par argentīnieti Anhelu di Mariju.

Savukārt līdz šim lielākā summa, kas samaksāta par brazīliešu futbolistu, bija 2009.gadā «Real» pārskaitītie 65 miljoni eiro par pussargu Kakā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu