Daļu Rīgas ielu remontdarbu nepabeigs plānotajā termiņā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ne visi galvaspilsētā notiekošie ielu remontdarbi tiks pabeigti līdz 1.septembrim, tomēr visi posmi pie skolu teritorijām būs pabeigti, Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas ārkārtas sēdē sacīja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāvis Edmunds Valpēters.

Termiņu iekavēšanos Valpēters skaidroja ar pašvaldības AS «Rīgas Siltums» un SIA «Rīgas ūdens», kā arī AS «Sadales tīkls» veicamajiem inženierkomunikāciju remontdarbiem.

Ietvju remontdarbi aizkavēsies Brīvības, Stabu, Dzirnavu un Elizabetes ielā. Brīvības ielas ietvju pārbūves darbus paredzēts pabeigt līdz 9.septembrim, savukārt Dzirnavu ielā paredzētos «Sadales tīkla» remontdarbus paredzēts pabeigt līdz 15.septembrim.

Tāpat Brīvības ielas remontdarbi posmā no Bruņinieku ielas līdz Gaisa tiltam tiks atlikti līdz nākamā gada pavasarim, jo «Rīgas siltums» nepaspēs paveikt visus nepieciešamos remontdarbus tik ātri, lai būtu iespējams šajā posmā uzklāt kvalitatīvu asfalta segumu, skaidroja Vālpēters.

«Plānojot šīs vasaras ielu remontdarbus, departaments visu sakārtos tā, lai līdz mācību laika sākumam visi posmi pie skolu teritorijām būtu pabeigti,» solīja Valpēters.

Viņš atzina, ka departaments ir novērojis gadījumus, kuros abās ielas pusēs tiek veikti nekoordinēti ietvju remontdarbi. Tajā pašā laikā viņš norādīja, ka departamenta uzziņu tālrunī kopš jūlija sākuma esot saņemtas vien 200 sūdzības, no kurām tikai septiņas bijušas saistītas ar pašreizējiem ielu remontdarbiem.

Taujāts par remontdarbu uzraudzības kvalitāti, Valpēters atbildēja, ka par darba realizāciju un ceļu satiksmes regulēšanu remontdarbu laikā ir atbildīgs būvdarbu veicējs. Taču departamenta pārstāvji veicot regulāru objektu apsekošanu.

«Pieredze pierāda, ka sodīšana ne vienmēr nes augļus. Mūsu uzdevums ir pēc iespējas ātrāk likvidēt nepilnības,» sacīja Valpēters, vienlaikus piebilstot, ka visu remontdarbu veicošo uzņēmumu darbībā līdz šim ir novēroti pārkāpumi, par kuriem arī sastādīti sodi. Visi šie sodi ir saistīti ar gājējiem nenodrošinātu pagaidu infrastruktūru, kā to nosaka likums.

Trīs stundas garā Satiksmes un transportu lietu komitejas ārkārtas sēde noslēdzās ar Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāvju sniegtā ziņojuma apstiprināšanu. Deputāts Vilnis Ķirsis (V) ierosināja būvdarbu veicējiem dot divas nedēļas laika, lai novērstu pašreizējās nepilnības gājēju pagaidu infrastruktūras nodrošināšanā.

Komitejas vadītājs Vadims Baraņņiks (S) un domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) norādīja, ka, saskaņā ar domes nolikumu, balsot par šādu priekšlikumu šodienas ārkārtas sēdē nedrīkst. Rīgas mērs piebilda, ka priekšlikumus var tikt izskatīts nākamajā domes sēdē, kas paredzēta neilgi pirms Rīgas pilsētas svētkiem.

Kā ziņots, pēc Rīgas domes opozīcijas deputātu aicinājuma ceturtdien norisinājās pašvaldības Satiksmes un transporta lietu komitejas ārkārtas sēde. Ārkārtas sēdes darba kārtībā bija iekļauts jautājumu par satiksmes dalībnieku drošību remontdarbu laikā, kā arī jautājums par ielu remontdarbu plānošanu un to ietekmi uz satiksmi, satiksmes organizāciju un sastrēgumiem.

Iesniegumu par ārkārtas sēdes sasaukšanu parakstīja deviņi deputāti, to starp visi četri opozīcijas frakciju vadītāji - Vilnis Ķirsis (V), Jānis Bordāns (JKP), Baiba Broka (VL-TB/LNNK) un Juris Pūce (LA).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu