Krāšņi aizvadīti 25. starptautiskie Siguldas opermūzikas svētki

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gints Ivuškāns

Ar krāšņu un muzikāli izsmalcinātu Galā koncertu svētdienas vakarā noslēdzās 25. Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki, kurus ar lielu aizrautību organizē Dainis Kalns.

Galā koncerta īpašā viešņa bija viena no pasaules vadošajiem opermūzikas soprāniem Olga Peretjatko (Krievija/Vācija), kuras balss skanējusi Eiropas slavenākajos operas namos, kā arī tenors Huans Pablo Duprē Fernandess (Čīle), kas piedalījies operas iestudējumos Čīlē, Argentīnā, Peru, Ķīnā un Eiropā. Galā koncertā skatītājus priecēja arī Pjērs Īvs Privo (Francija), kā arī vairāki Latvijas solisti - Dināra Rudāne, Krišjānis Norvelis, Jānis Apeinis.


25.Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki noslēdzās ar grupas «Melo-M» koncertu Siguldas Jaunās pils dārzā.

Savukārt sestdienas vakarā uz Livonijas ordeņa Siguldas pils skatuves bija skatāms Džuzepes Verdi pēdējās un līdz šim Latvijā neiestudētās operas «Falstafs» brīvdabas oriģināliestudējums, kur galvenajās lomās uzstājās Pjērs Īvs Privo (Francija), Maija Kovaļevska (Latvija), kā arī Kalvis Kalniņš, Inga Šļubovska, Krišjānis Norvelis, Irma Pavāre, Ilona Bagele, Andris Ludvigs un Andris Lapiņš.
Pēc brīvdabas oriģināliestudējuma Siguldas Jaunās pils dārzā skatītājus ar programmu «Interpretācijas» pārsteidza Ieva Kerēvica.

Jau ziņots, ka šovasar no 28. līdz 30.jūlijam jau 25.reizi Livonijas ordeņa Siguldas pils kļuva par greznu ietvaru izcilam mūzikas notikumam - Starptautiskajiem Siguldas Opermūzikas svētkiem, kuros vairākos koncertos apmeklētājus gaidīja gan emocionāla atkalredzēšanās ar māksliniekiem, kuri Siguldā jau ir muzicējuši, gan muzikāli pārsteigumi - izcili pasaules operas solisti, kuri uz Siguldas Opermūzikas svētku skatuves bija redzami pirmo reizi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu