Nedēļas nogalē notiks SUP festivāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Šajā nedēļas nogalē, 5. un 6. augustā, Vaidavā notiks SUP festivāls. SUP aktivitātes kļūst arvien populārākas visā Latvijā, un festivāla ietvaros būs iespēja gan pieredzējušiem airētājiem sevi pierādīt, gan pirmo reizi kāpt uz SUP dēļa iesācējiem.

Festivāla pmeklētājus divu dienu garumā gaidīs pieredzējuši un entuziastiski SUP instruktori, kas palīdzēs un apmācīs, ja uz SUP kāps pirmo reizi. Būs individuālas SUP airēšanas sacensības un sacensības komandām. Tāpat notiks SUP saulrieta brauciens Vaidavas ezerā un rīta vingrošana uz SUP dēļiem, ko vadīs pieredzējis SUP-FIT treneris Kaspars Zlidnis. Savus spēkus varēs pārbaudīt SUP šķēršļu trasītē uz ūdens un OneWheel izaicinājumā uz zemes. Festivāla dalībniekiem būs iespēja izmēģināt disku golfu un citas brīvdabas aktivitātes, kas būs piemērotas gan pieaugušajiem, gan bērniem.

Sestdien vakarā pasākumu dalībniekus gaida muzikāls piedzīvojums - grupa GAIN FAST festivāla dalībniekiem sniegs akustisku koncertu, spēlējot uz SUP dēļiem.

Par lieliskām balvām airētājiem gādās Red Paddle Co Latvia, SUPFIT.lv, VaidavEži, Valmiermuižas vasarnīca un Kocēnu novads. Turklāt ikviens, kurš piedalīsies SUP individuālajās sacensībās Sporta OPEN klasē, Tautas klasē vai Red Paddle Co Dragon komandu sacīkstēs un tajās arī finišēs, piedalīsies izlozē ar iespēju savā īpašumā iegūt jaunu SUP dēļa RIDE 10’6 komplektu no Red Paddle Co.

SUP ir pilnveidoti sērfa dēļi, kuriem komplektācijā ir speciāls airis. Dēļi ir gana stabili, lai ar tiem dotos sērfot jūras viļņos vai iepazītu Latvijas iekšējos ūdeņus – upes un ezerus. Viļņi Latvijas jūras piekrastē reti ir piemēroti kārtīgai sērfošanai, toties upes un ezeri ir «supojami» vismaz piecus mēnešus gadā. SUP dēļu universālā konstrukcija tos padara ļoti plaši izmantojamus un līdz ar to – piemērotus Latvijas dažādajiem ūdeņiem. SUP dēļu popularitāte aug ne vien Latvijā, bet Eiropā un visā pasaulē. Pēdējos gados tas ir bijis visstraujāk augošais ūdens sporta veids Eiropā – ik gadu cilvēku skaits, kuri ar to nodarbojas, audzis par vidēji 20%.

Iespēja pieteikties SUP sacensībām un plašāka informācija par festivālu atrodama interneta vietnē www.supfests.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu