Festivālu augusts Igaunijā: Weekend, Kukemuru Ambient, Augusta blūzs u.c.

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kamēr pie mums festivālu sezona lēnām pierimst, Igaunijā tā uzņem apgriezienus. Pirmajās augusta brīvdienās Igaunijā notiek pieci spilgti un atšķirīgi mūzikas festivāli, un katrs no tiem sola saviem apmeklētājiem sniegt neaizmirstamus iespaidus.

Pasaules zvaigznes un ballīte pludmalē – Weekend Festival Baltic

Par vienu no gaidītākajiem vasaras festivāliem, kurš nenoliedzamu popularitāti iemantojis arī Latvijā, kļuvis Weekend Festival Baltic, kas šoreiz Pērnavas pludmalē notiks no 3. līdz 5. augustam. Festivāls ar katru gadu kļūst aizvien vērienīgāks. Trīs dienu laikā festivāla apmeklētāji varēs baudīt aptuveni 80 izpildītāju uzstāšanos, kuru starpā ir arī tādi visā pasaulē aktuāli un atzīti mākslinieki kā Armin Van Buren, Alan Walker, The Chainsmokers, Clean Bandit un Martin Garrix.

Kukemuru Ambient
Kukemuru Ambient Foto: Publicitātes foto

Skaņu un dabas harmonija Kukemuru Ambient festivālā

Turpat netālu no Pērnavas – Samliku ciematā, Pērnavas upes krastā 4.-5. augustā notiks Kukemuru Ambient festivāls. Šā festivāla moto ir «Vairāk skaņu, mazāk mūzikas». Festivālā uzstājas galvenokārt instrumentālās mūzikas apvienības. Festivāls būs kā radīts tiem, kas meklē kvalitatīvu un oriģinālu mākslinieku izvēli, patīkamu atmosfēru, labu ēdienu, dabas tuvumu un patīkamu sabiedrību. Turklāt īpaša programmas daļa ir arī festivāla kopīgais laivu brauciens, kas notiek 4. augustā.

Leigo ezera mūzikas festivāls
Leigo ezera mūzikas festivāls Foto: Publicitātes foto

Klasiskā mūzika Leigo ezerā

Leigo ezera mūzikas festivāls ir viens no unikāliem un gaidītākajiem ikgadējiem muzikālajiem notikumiem Igaunijā. Mākslinieki uzstājas uz ezera vidū ierīkotas skatuves, kas klausītājiem ezera krastā ļauj baudīt īpašo skaņu, ko rada dabas koncertzāles akustika. Vizuāli iespaidīgs festivāls kļūst pēc tumsas iestāšanās, kad ezers un tā piekraste tiek izgaismota ar neskaitāmiem gaismas objektiem. Šogad festivāls norit jau 20.reizi, kam par godu tas pulcēs Igaunijas labākos simfoniskos orķestrus, diriģentus un izpildītājus. Festivālā piedalīsies arī Latvijas koncertmeistars Sandis Šteinbergs un diriģents Ainārs Rubiķis.

Intsikurmuir
Intsikurmuir Foto: Publicitātes foto

Māksla un mūzika Intsikurmu festivālā

Intsikurmu ir lielākais Igaunijas festivāls, kas veiksmīgi apvieno mūziku un mākslu. Tas 4.-5. augustā notiek Igaunijas dienvidu pilsētā Pelvā (Põlva). Festivāls notiek mežainā parkā, kas piešķir ļoti īpašu atmosfēru. To papildina arī festivāla teritorijā izvietotās gaismas un video instalācijas un citi mūsdienu mākslas objekti. Uz trim festivāla skatuvēm kāps vairāk nekā 30 labākie mūsdienu pop-alternatīvās mūzikas žanru mākslinieki gan no Igaunijas, gan kaimiņvalstīm, tostarp arī Latvijas, piemēram, Shipsea jeb Jānis Šipkēvics. Tāpat uz skatuves kāps arī amerikāņu grupa Cigarettes After Sex.

«Augusta blūzs»
«Augusta blūzs» Foto: Publicitātes foto

«Augusta blūzs» viduslaiku atmosfērā

4.-6. augustā jau 24. reizi notiks tradīcijām bagātais blūza festivāls «Augustibluus» jeb «Augusta blūzs». Īpašu noskaņu festivālam piešķir tā norises vieta – lielākie koncerti notiks Hāpsalas bīskapa pils pakājē, kur divus vakarus pulcēsies mākslinieki no ASV, Eiropas un, protams, Igaunijas. Divu dienu festivāla programmā iekļautas arī meistarklases, izstādes un jau tradicionāli akustiskie koncerti vecajā dzelzceļa stacijā. Kopumā uz 8 festivāla skatuvēm norisināsies aptuveni 30 koncertu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu