«Latvijas gāzes» padomē plānots ievēlēt Matiasu Kolenbahu un Viktoru Valovu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

AS «Latvijas gāze» akcionāri augusta vidū uzņēmuma padomē plāno ievēlēt Matiasu Kolenbahu un Viktoru Valovu, teikts kompānijas sniegtajā informācijā biržai «Nasdaq Riga».

Kolenbahs strādā Vācijas «Uniper» Juridiskajā departamentā un ir atbildīgs par starptautiskajiem projektiem, savukārt Valovs ir Krievijas «Gazprom» Ārējās ekonomiskās darbības departamenta pārvaldes vadītājs.

«Latvijas gāzes» pārstāvji iepriekš informēja - padome jāpārvēlē tāpēc, ka saņemts padomes locekļa Jorga Tumata iesniegums par vēlmi atkāpties no uzņēmuma padomes locekļa amata. Tādējādi atbilstoši Komerclikumam ir jāpārvēlē viss kompānijas padomes sastāvs.

Padomē plānots ievēlēt arī Oliveru Gīzi, Jeļenu Mihailovu, Kirilu Seļezņovu, Vitāliju Hatjkovu, Hansu Pēteru Florenu, Nikolasu Merigo Kuku, Gijomu Rivronu, Juri Savicki un Oļegu Ivanovu.

Darbu «Latvijas gāzes» padomē neturpinās Nikolajs Dubiks.

«Latvijas gāzes» akcionāru ārkārtas sapulce plānota 15.augustā, bet darbu jaunajā sastāvā padome sāks 1.septembrī. Šajā sapulcē paredzēts lemt arī par uzņēmuma reorganizāciju, nodalot sadales sistēmas operatoru.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka «Latvijas gāze» 2016.gadā strādāja ar 392,266 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 11,8% mazāk nekā 2015.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 22,9% - līdz 37,506 miljoniem eiro.

«Latvijas gāzes» lielākie akcionāri ir «Gazprom» (34%), «Marguerite Gas II» (28,97%), «Uniper Ruhrgas International» (18,26%) un «Itera Latvija» (16%). «Latvijas gāzes» akcijas kotē «Nasdaq Riga» otrajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu