Tradicionālā Sajūtu diena Likteņdārzā aicinās ieklausīties sevī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Sestdien, 5. augustā, no pulksten 13 līdz 16 Likteņdārzā norisināsies tradicionālā Sajūtu diena - plānotas cigun meditācijas meistarklases, gleznošanas un zīmēšanas stundas, iespēja veidot un vērot krāsu un smilšu spēles uz gaismas lampām, kā arī ar ģimeni doties komandu spēlē «Piedzīvojumu ekspedīcija». Dalība pasākumā bez maksas, īpaši aicinātas ģimenes ar bērniem.

Šogad meistarklases notiks visas vienlaikus, bet dažādās vietās – Amfiteātrī (cigun, vadīs Zita Siliņa), pie radoši izglītojošā atpūtas laukuma netālu no autostāvvietas (krāsu un smilšu gaismas lampas Lauras Līdakas-Ambrazēvičas pārraudzībā un gleznošanas-zīmēšanas meistarklase Initas Paulsones/biedrības «Darām» vadībā), kā arī visā Likteņdārza teritorijā (piedzīvojumu ekspedīcija, vada Jānis Karalis). Būs iespēja izbaudīt visas Sajūtu dienas nodarbības tajā secībā un ilgumā, kā vēlēsies katrs no Likteņdārza apmeklētājiem.

Sajūtu diena Likteņdārzā tradicionāli ir laiks, ko varam nesteidzīgi veltīt sev, ģimenei un jaunu zināšanu apguvei, baudot skaisto dārzu pie Daugavas un ieklausoties savas sajūtās. Īpaši tas iespējams Likteņdārza sirdī Amfiteātrī, cigun nodarbības laikā – meditatīva elpošana, lēnas, izjustas, plūstoši ritmiskas kustības ar atvērtām locītavām, ķermeņa, emociju un prāta harmonizēšana. Būs iespējams aizmirst kņadu, steigu, troksni un atbrīvot enerģijas plūsmas, iekšējās sajūtas.

Īpaši bērniem un radoši noskaņotiem cilvēkiem patiks gleznošanas-zīmēšanas nodarbība, kuras laikā būs iespēja radīt skaistas apsveikuma kartītes un uzzināt skaistās mākslas prasmes un knifiņus, veidojot skaistus darbus sev vai dāvanām. Savukārt krāsu un smilšu spēles uz gaismas lampām būs piemērotas gan pavisam maziņiem, gan lieliem mākslinieciski noskaņotiem pasākuma apmeklētājiem.

Tie, kas vēlas iepazīt visu Likteņdārza teritoriju un gatavi draugu vai ģimenes komandā piedalīties «Piedzīvojumu ekspedīcijā», aicināti izvēlēties piemērotu apģērbu un labu noskaņojumu aktīvākai nodarbei. Pēc norādēm būs jāiziet 12 punktu maršruts, vadoties tikai pēc sniegtajiem attēliem vai simboliem, un jāatrisina uzdevumi, savācot visus «puzles» gabaliņus.

Sajūtu diena Likteņdārzā – iespēja izzināt neparastas sajūtas, iepazīt jaunas prasmes un pavadīt pēcpusdienu kopā ar saviem draugiem vai ģimeni skaistajā Kokneses dabā. Aicinām visus Likteņdārzā ieklausīties dabā, tās norisēs, būt kopā un radošā, pozitīvā gaisotnē veltīt laiku sev un tuvajiem!

Dalība pasākumos ir bez maksas, ieeja Likteņdārzā – par ziedojumiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu