Vecrīgā atklās «Četru baltu kreklu» mūzikas un kino pagalmu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Vecrīgā tiks atklāta literāri muzikālā kluba «Četri balti krekli» virszemes versija - «Kreklu dārzs». Apmeklētāji vēl šogad varēs baudīt siltus vasaras vakarus, dzīvās mūzikas koncertus, vērot iemīļotas un vēsturiskas latviešu filmas, kā arī piedalīties cita veida dzīvespriecīgās izklaidēs. Jau 2.augustā «Kreklu dārzā» ieplānotas «Vislatvijas Normundu dienu» svinības, bet 4.augustā ar Andra Kiviča akustisko koncertu - mūzikas un kino pagalma atklāšanas svinības.

«Šāda dārza atklāšana tika plānota jau kluba dibināšanas pirmsākumos, un nu pēc 17 gadu cītīgas domāšanas un gatavošanās tas ir gatavs. Esam priecīgi atklāt vietu, kur kopīgi būs skatāmas pašmāju filmas un klausāmi pašmāju mākslinieki,» stāsta kluba «Četri balti krekli» līdzīpašnieks Normunds Jakušonoks.

«Kreklu dārzā» ir iekārtoti galdiņi, bārs, neliela skatuve, kā arī liels ekrāns kino vakaru rīkošanai. «Pirmajos kluba dibināšanas gados tajā bieži notika jauno latviešu dzejnieku dzejas lasījumi. Nav izslēgts, ka mēs varētu atjaunot šo tradīciju,» turpina N. Jakušonoks.

Literāri muzikālais klubs «Četri balti krekli» tika dibināts 2000.gadā. Nosaukums dots, iedvesmojoties no savulaik cenzūras dēļ aizliegtās mākslas filmas «Elpojiet dziļi» (1967), kuras nosaukums sākotnēji bija «Četri balti krekli».

«Kreklu dārza» jeb mūzikas un kino pagalma atklāšanas svinības sāksies piektdien, 4.augustā, plkst.20:00 Vecpilsētas ielā 12, Rīgā. Atklāšanas svētkos ar akustisko koncertu uzstāsies dziesminieks, rokgrupas «Z-scars» līderis Andris Kivičs.

Savukārt trešdien, 2.augustā, plkst. 20.00 kā izmēģinājums jeb «Kreklu dārza» atklāšanas pirmsballīte (pre-party) paredzēta «Vislatvijas Normundu diena», kur sevi un apmeklētājus muzikāli priecēs šādi Normundi: Jakušonoks, Rutulis, Štefenhāgens (Urbix), Bērzs, Ķietis un Pauniņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu