ASV viceprezidents Igaunijā apliecina Savienoto Valstu lojalitāti sabiedrotajiem

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV viceprezidents Maiks Penss vizītes laikā Igaunijā intervijā amerikāņu telekanālam «Fox News» uzsvēris, ka Savienotās Valstis ir lojālas saviem sabiedrotajiem.

Penss sacīja, ka ASV prezidents Donalds Tramps nosūtījis viņu uz Austrumeiropu ar ļoti vienkāršu vēstījumu - «Amerika vispirms nenozīmē Amerika viena pati».

Šis vēstījums ir vienāds gan Baltijas valstīm, gan Gruzijai un Melnkalnei, kas ir Pensa nākamie pieturas punkti šajā vizītē, norādīja ASV viceprezidents. .

«Mēs esam ar jums. Mēs esam kopā ar jums brīvības vārdā. Man ir liels gods atrasties šeit,» intervijā «Fox News» Tallinā sacīja Penss.

ASV viceprezidents intervijā runāja arī par jaunajām sankcijām pret Krieviju.

«Prezidents ir ļoti skaidri licis saprast, ka Krievijas destabilizējošā rīcība, tās atbalsts noziedzīgiem režīmiem, rīcība Ukrainā ir nepieņemamas. Un prezidents lika ļoti skaidri saprast, ka ļoti drīz parakstīs Savienoto Valstu Kongresa [pieņemto likumu par] sankcijām [pret Krieviju],» teica Penss.

Viņš arī pauda cerību, ka Krievija mainīs savu uzvedību.

«Mēs ar prezidentu ļoti ceram sagaidīt no Krievijas citādu uzvedību, kas attiecas uz Ukrainu, noziedzīgajiem režīmiem Irānā un Ziemeļkorejā,» piebilda Penss.

«Mūsu attiecības var mainīties uz labu un var uzlaboties abu mūsu valstu interešu labā un miera un stabilitātes vārdā šajā reģionā un visā pasaulē,» sacīja Penss.

Jau ziņots, ka Penss svētdien un pirmdien uzturas vizītē Igaunijā, kuras gaitā viņam paredzēta tikšanās ar trīs Baltijas valstu prezidentiem.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu