Latvijā cilvēki jaunu auto iegādē krāsu izvēles ziņā ir diezgan konservatīvi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijā šogad sešos mēnešos jaunu vieglo automašīnu iegādē privātpersonu krāsu izvēle ir diezgan konservatīva, pavēstīja Auto asociācijas pārstāvis Pēteris Rubulis. «Košās krāsas, izņemot sarkano, nav sastopamas topa augšgalā,» pauda Rubulis.

Šogad sešos mēnešos iecīnītākā jaunās vieglās automašīnas krāsa privātpersonām bija pelēka (reģistrēti 655 spēkrati), seko brūnā krāsa (450), baltā (449), melnā (330), kā arī sarkanā (178).

Kā ziņots, Latvijā šogad sešos mēnešos reģistrēja gandrīz 10 000 jaunu vieglo automobiļu, kas ir aptuveni tikpat, cik attiecīgajā laikā pērn, aģentūrai LETA pavēstīja Auto asociācijas pārstāvis Rubulis.

Vienlaikus viņš atzīmēja, ka šogad būtiski vairāk šo automobiļu ir palikuši Latvijā, nevis devušies reeksportā. Attiecīgi, skatot tikai to spēkratu datus, kas reģistrēti ekspluatācijai Latvijā, var secināt, ka jaunu vieglo automašīnu reģistrācijas apmēra pieaugums sešos mēnešos ir 10% salīdzinājumā ar šo pašu periodu 2016.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu