Rīgas «Dinamo» leģionāru sausais atlikums deviņu sezonu laikā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: / LETA

Augusta beigās Rīgas «Dinamo» sāks savu desmito jubilejas sezonu. Aizvadīto gadu laikā cauri «Dinamo» saimniecībai izgājis 51 ārzemju hokejists, kādam ar spēli Rīgā veicies veiksmīgāk, citam ne tik labi. Skaitļi nemelo, tāpēc salikām leģionārus pa nacionalitātēm un noskaidrojām, kuras valsts hokejisti pārstāvējuši komandu visvairāk, un te ir iespēja atminēties katra spēlētāja ieguldījumu.

Starpsezonā «Dinamo» sastāvu ir papildinājuši astoņi ārzemju hokejisti, lai gan godīgāk būtu teikt - septiņi. Uz pārbaudes laiku pievienojies lietuviešu aizsargs Nerijus Alisausks ir uzskatāms par savējo, jo savulaik spēlējis «Liepājas Metalurga» komandas rindās un latviešu valodu hokejists pārvalda gana labi. Šī ir pirmā sezona, kad «Dinamo» sastāvā ir septiņi Ziemeļamerikas hokeja pārstāvji - pieci kanādieši un divi amerikāņi.

Vārtsargs Džastins Pīters visu savu karjeru pavadījis Ziemeļamerikā, pagājušajā sezonā trīs mačus aizvadīja Arizonas «Coyotes» sastāvā, bet sezonas lielāko daļu spēlēja AHL. Arī 29 gadus vecajam kanādiešu aizsargam Karlam Stolerijam šī būs pirmā pieredze Eiropā. Pagājušajā sezonā Ņūdžersijas «Devils» rindās 11 spēlēs viņš atdeva trīs rezultatīvas piespēles, bet fārmklubā nospēlēja 52 mačus, sakrājot 18 (1+17) rezultativitātes punktus. Atzinīgus vārdus par Stoleriju sacījuši ne tikai Ziemeļamerikas hokeja eksperti, bet arī Rīgas «Dinamo» treneris Rodrigo Laviņš. Stolerijs gaidāmajā sezonā būs viens no galvenajiem aizsardzības balstiem.

Uzbrukuma importi šogad izskatās ļoti solīdi. Nule komandai pievienojies amerikāņu uzbrucējs Tīdžejs Galiardi ir ar lielu pieredzi NHL - 321 spēle. Pēdējās divas sezonas hokejists pavadīja šaipus okeānam, pagājušajā sezonā Galiardi spēlēja divos KHL klubos, 16 spēlēs gūstot septiņus (4+3) punktus. Otrs amerikāņu hokejists Denijs Kristo ir gana interesants papildinājums, visu karjeru aizvadījis Ziemeļamerikā, pārstāvējis ASV izlasi U18 un U20 čempionātos, kā arī piedalījies 2013. gada pasaules čempionātā Somijā. Rezultatīva bijusi uzbrucēja karjera AHL, bet izsaukumu uz NHL tā arī nesagaidīja. Koltons Gilīss jau ir zināms loms, pagājušajā sezonā spēlēja «Dinamo» rindās, 43 mačos atzīmējoties ar 14 (8+6) punktiem. Uzbrucējs Brendons Makmilans ir pazīstams Ģirtam Ankipānam, jo pagājušajā sezonā hokejists pārstāvēja Skudras un Ankipāna trenēto Ņižņijnovgorodas «Torpedo» komandu. Lukass Lesio ir ražens (96 kg, 185 cm) hokejists, kurš uz Eiropu pārcēlās pagājušajā sezonā, paspējis izbaudīt hokeju gan KHL, gan Zviedrijā.

Gaidāmajā sezonā leģionāri būs motivēti parādīt savu labāko spēli, jo hokejistiem ir pavisam reāla iespēja tikt uz Phjončhanas Olimpiskajām spēlēm. No 5. līdz 9. augustam Sočos norisināsies «Sochi Hockey Open» turnīrs, kurā Kanādas izlasi pārstāvēs trīs Rīgas «Dinamo» hokejisti - vārtsargs Džastins Pīters, aizsargs Karls Stolerijs un uzbrucējs Brendons Makmilans.

Neskatoties uz to, ka NHL ir atļāvusi fārmklubu spēlētājiem ar divvirzienu līgumiem, doties uz Olimpiskajām spēlēm, Kanādas un ASV izlases vairāk koncentrēsies uz spēlētājiem Eiropas hokeja līgās.

Gatavojoties Olimpiskajām spēlēm, Kanādas izlase Eiropā piedalīsies vairākos pārbaudes spēļu turnīros, to skaitā augusta vidū notiekošajā turnīrā Sanktpēterburgā, decembra vidū «Pirmā kanāla» kausā Maskavā un Ziemassvētku brīvdienās Špenglera kausā. Iespēja iekļūt izlasē ir arī abiem «Dinamo» ASV pārstāvjiem - Tīdžejam Galiardi un Denijam Kristo.

Atgriežoties pie Rīgas «Dinamo» ārzemju hokejistu snieguma aizvadītajās sezonās: ražīgākā pārstāvniecība komandā ir bijusi tieši no Kanādas, deviņu sezonu laikā 21 kanādiešu hokejists ir uzvilcis «Dinamo» formastērpu, kopumā leģionāri ir bijuši no astoņām valstīm.

Pārliecinoši rezultatīvākais leģionārs ir Marsels Hosa, kurš 241 spēlē «Dinamo» rindās guva 105 vārtus un atdeva 80 rezultatīvas piespēles. Vienīgais imports, kurš «Dinamo» rindās neatzīmējās ar rezultativitātes punktiem, ir zviedrs Bjorns Melins. Leģionāri ir bijuši daudzi, katram iespējams atminēties un novērtēt hokejistu ieguldījumu «Dinamo» labā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu