Smaiļotāju divnieks Ceipe/Tomsons izcīna sudrabu Eiropas Jaunatnes Olimpiādes 200 metru distancē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Latvijas smaiļotāju divnieks Edvards Ceipe un Nauris Tomsons sestdien Ungārijā izcīnīja sudraba godalgu Eiropas Jaunatnes Olimpiādē.

Līdz ar to Latvijas delegācijai šī ir otrā medaļa šī gada Eiropas Jaunatnes Olimpiādē, jo pirms tam pie bronzas svara kategorijā līdz 66 kilogramiem tika džudists Artjoms Galaktionovs.

Smaiļošanas A finālā zelta medaļu ieguva Krievijas divnieks Ņikita Bizovs un Dmitrijs Morgunovs, kuri finišu sasniedza pēc 34,897 sekundēm, bet Ceipe/Tomsons viņiem zaudēja tikai 0,070 sekundes. Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās Slovākijas duets Ričards Nemets un Martins Hvojnīks.

A finālā startēja četras laivas.

Pirms tam latvieši bija ātrākie savā pusfināla braucienā, pārliecinoši sasniedzot finālu.

Tāpat Ceipe sestdien individuālajās sacensībās 200 metru B finālā izcīnīja uzvaru un noslēgumā tika klasificēts piektajā vietā.

Savukārt jauktais četrinieks Ceipe, Tomsons, Margarita Oša un Katrīna Smilteniece savā pusfinālā bija pēdējie starp četrām ekipāžām un noslēdza dalību sacensībās.

Vēl sestdien šķēpmešanas sacensību finālā startēja Marija Svistuna, kura ar rezultātu 52,42 metri izcīnīja ceturto vietu, pie viena labojot arī personīgo rekordu. No goda pjedestāla Latvijas pārstāvi šķīra 35 centimetri, bet par čempioni ar 58,11 metriem kļuva somiete Jūlija Vatanena.

Vēl sestdien Latvijas vieglatlēte Kristīne Blaževiča 100 metru barjerskrējiena finālā ar laiku 13,97 sekundes izcīnīja piekto vietu. Tikmēr zelta medaļu ieguva Nīderlandes pārstāve Zū Zednija, kura distanci veica 13,37 sekundēs.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirms tam sestdien Latvijas tenisiste Kamilla Bartone zaudējumu cīņā par Eiropas Jaunatnes Olimpiādes bronzu, jo viņa ar 3-6, 3-6 piekāpās austriešu tenisistei Sinjai Violai Krauzei.

Pirms tam piektdien Bartone vienspēļu pusfinālā ar rezultātu 2-6, 2-6 zaudēja ar otro numuru izliktajai krievietei Avelīnai Sajfetdinovai. Pēcāk sestdien šī Krievijas sportiste gan cieta zaudējumu finālā, ar 1-6, 3-6 pārliecinoši piekāpjoties sacensību galvenajai favorītei Klārai Tausonei no Dānijas.

Bartone turnīru iesāka ar uzvaru 6-4, 6-2 pār lietuvieti Otīliju Norkuti, pēc tam ar 6-3, 6-2 tika pārspēts sacensību 11.numurs Ana Manja no Rumānijas, bet trešajā kārtā ar 7-6 (7:3), 6-3 tika uzvarēta itāliete Matilde Mariāni. Savukārt ceturtdaļfinālā Latvijas tenisiste ar 6-3, 1-6, 6-3 pārspēja igaunieti Karolu Plaku, kura bija izlikta ar trešo numuru.

Tāpat Bartone duetā ar Darju Semenistaju startēja dubultspēļu turnīrā, kura ceturtdaļfinālā piektdien ar 2-6, 6-7 piekāpās vācietēm Minai Hodžičai un Luīzei Meierei auf der Heidei.

Latviju 14.Eiropas Jaunatnes Olimpiādē Ungārijas pilsētā Ģērā pārstāv 53 jaunie sportisti, kuri startē septiņos sporta veidos.

Latvija ir pārstāvēta vieglatlētikā, peldēšanā, vingrošanā, tenisā, džudo, kanoe airēšanā, kā arī riteņbraukšanā, taču šoreiz sacensībās nestartē neviena Latvijas komandu sporta spēļu izlase.

Lielākā pārstāvniecība no Latvijas ir vieglatlētikā, kurā startē 16 sportisti, džudo sacensībās pārstāvēti desmit jaunie censoņi, peldēšanā, riteņbraukšanā un vingrošanā startē pa sešiem sportistiem, bet kanoe airēšanā un tenisa sacensībās savu meistarību rāda attiecīgi pieci un četri Latvijas jaunie sportisti.

Gan pēc sporta veidu klāsta, gan ceremoniju ziņā Eiropas Jaunatnes Olimpiāde līdzinās olimpiskajām spēlēm. Sporta programmā tiek izmantota olimpiskā simbolika un atribūtika, kā arī olimpisko spēļu tradīcijas.

Eiropas Jaunatnes Olimpiāde norisinās ik pēc diviem gadiem.

Eiropas Jaunatnes Olimpiādē startē 50 Eiropas valstu jauno sportistu vecumā no 15 līdz 18 gadiem.

Latvijas sportisti piedalījušies visās Eiropas Jaunatnes Olimpiādēs, izņemot pirmo, un kopumā ir izcīnījuši vairāk nekā 30 medaļu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu