Kanoe airētājs Lagzdiņš kļūst par pasaules junioru vicečempionu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Roberts Legzdiņš/Facebook

Latvijas kanoe airētājs Roberts Lagzdiņš sestdien Rumānijā kļuva par pasaules junioru vicečempionu 1000 metru distancē.

Par šo sacensību uzvarētāju tika kronēts Krievijas pārstāvis Ivans Kavaļausks, kurš 1000 metrus veica četrās minūtēs un 45,596 sekundēs. Tikmēr otrajā vietā bija Lazgdiņš, uzvarētājam piekāpjoties par 4,368 sekundēm.

Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Irānas airētājs Mohameds Rezaejs.

Pēc priekšsacīkstēm Lazgzdiņš nespēja automātiski sasniegt A finālu, tāpēc viņam bija jāpiedalās pusfinālā, kur latvietis savā braucienā bija otrais, sasniedzot izšķirošās cīņas.

Pirms tam sestdien junioru vecuma kanoe divnieks Ansis Grišāns un Matīss Ozols 1000 metru distances B finālā izcīnīja uzvaru, kas viņiem kopējā ieskaitē ļāva izcīnīt desmito vietu, savukārt cita juniore Jūlija Gutova kanoe airēšanas 500 metru distances B finālā bija trešā, kas viņai sacensību kopvērtējumā ļāva ierindoties 12.pozīcijā.

Tikmēr U-23 vecuma grupas smaiļotājs Aldis Vilde sestdien 1000 metru distances B finālā ieņēma piekto vietu un šīs sacensības noslēdza 14.pozīcijā.

Visbeidzot 1000 metru distancē junioru grupas smaiļotājs Māris Cilinskis C finālā palika pēdējais no deviņiem konkurentiem, bet kopējā ieskaitē viņš ieņēma 27.pozīciju.

Vēlāk sestdien ar vairāku Latvijas sportistu līdzdalību notiks pusfināli 200 metru distancēs.

Rumānijā notiekošais pasaules čempionāts junioriem un U-23 vecuma grupas sportistiem ilgs līdz svētdienai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu