Rīgas «Dinamo» aizsargs Stolerijs: Vēl pielāgojamies, meklējam labāko saspēli

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: dinamoriga.lv

Gatavojoties jubilejas 10.sezonai Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātam, Rīgas «Dinamo» komanda pirmajās divās pārbaudes spēlēs piedzīvojusi zaudējumus. Rīdzinieku vienības spēlētāji cenšas saspēlēties, kas ar katru periodu izdodas labāk, uzskata kanādiešu aizsargs Karls Stolerijs.

Minskā notiekošā pārbaudes turnīra pirmajā mačā rīdzinieki trešdien ar 1:3 zaudēja Jaroslavļas «Lokomotiv», bet otrajā spēlē piektdien pašās pamatlaika beigās ielaida vārtus un pēcāk «bullīšos» ar 2:3 piekāpās Hantimansijskas «Jugra».

«Vēl pielāgojamies, meklējam labāko saspēli. Šodien bija liela skraidīšana turp un atpakaļ. Teiktu, ka arī šī bija klasiska pirmssezonas spēle. Brīžiem nedaudz apjukums, bet tas ir normāli. Ar katru periodu saprotamies labāk. Slikti, ka ielaidām vārtus pēdējā minūtē,» pēc zaudējuma otrajā mačā Rīgas «Dinamo» mājaslapā citēts Stolerijs.

Kanādiešu aizsargs izteicās, ka spēlēt papildlaiku ir ļoti interesanti. «Daudz brīva ledus, kur saspēlēties. Domāju, arī skatītājiem patīk, jo momenti ir pie abiem vārtiem. Esi uzbrukumā, bet tad ātri jāsteidzas atpakaļ. Papildlaiku spēlēt ir jautri.»

Pārbaudes turnīrā Minskā par piekto vietu Rīgas «Dinamo» sestdien spēkosies ar Minskas «Dinamo».

«Joprojām rit pielāgošanās process. Ir jūtama atšķirība starp Ziemeļameriku un Eiropu. Tas ir atšķirīga stila hokejs. Jābūt pacietīgam, jāsaspēlējas, jo ir vairāk vietas laukumā. Bet šis process ir interesants,» sacīja 29 gadus vecais Stolerijs, kuram ir 29 spēļu pieredze Nacionālajā hokeja līgā.

Gatavojoties jaunajai sezonai, Rīgas «Dinamo» komanda aizvadīja tradicionālo treniņnometni Valmierā, kas noslēdzās pirmdien. Plānots, ka «Dinamo» pirms gaidāmās sezonas aizvadīs desmit pārbaudes spēles.

Šobrīd komandas galvenā trenera Sanda Ozoliņa un viņa palīgu Rodrigo Laviņa, Aleksandra Ņiživija un Jura Klodāna rīcībā ir 34 hokejisti, no kuriem pilnvērtīgi līgumi ir 24 spēlētājiem, bet septiņi hokejisti ir ar pārbaudes laika līgumiem, kā arī komandā ir trīs jaunie spēlētāji no Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) kluba «Rīga».

Kā vēstīts, Rīgas «Dinamo» savā neveiksmīgākajā sezonā deviņos KHL aizvadītos gados palika pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū, bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28.pozīciju.

Jaunā KHL sezona sāksies 21.augustā, kamēr Rīgas «Dinamo» pirmo maču aizvadīs 22.augustā viesos pret Omskas «Avangard». Savukārt pirmais mačs savā laukumā gaidāms 31.augustā pret Maskavas «Spartak».

Nākamajā sezonā katrs klubs KHL čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, turklāt kalendārā būs pārtraukums saistībā ar 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu