Apceļo Latviju: «Mežonīgie rietumi» jeb vieta, kas pārsteidza austrāliešus (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Liepājas tūrisma potenciāls ir milzīgs, taču pilsētas senatnīgums jeb, kā ārvalstnieki mēdz teikt, «mežonīgums» ir pat ļoti acis piesaistošs, sevišķi tiem, kas Latvijā viesojas pirmo reizi, taču ne tikai! Liepājā tūristuprāt «wild» (pirmatnējs, savvaļas – angļ.val.) vietu netrūkst, un tieši šādas vietas meklēju arī es dienās, kad Latvijā pirmo reizi viesojās draugiem pazīstamie austrālieši Andris un Elisone (Allison) Margarita Blumanis.

Andris ir dzimis Austrālijā, taču viņa senči nāk no Ventspils un daži radinieki tur arī vēl dzīvo. Tāpat arī Liepājā. Tāpēc pēc 50 gadu sasniegšanas viņš ar sievu nolēmis beidzot apskatīt savu izcelsmes valsti. Pirmo pāris apmeklēja Karostu. Šī vieta valdzina ar savu pirmatnējo kolorītu.

Tūristu un atpūtnieku krietni apmeklēta Karosta bija arī pagājušajās brīvdienās, kad Latviju beidzot priecēja silts un saulains laiks. Karostā aktīvās atpūtas cienītājiem pieejamā «baskāju taka», «BB Wakepark» un piedzīvojumu parks «Tarzāns» bija pārpildīti, tāpēc šoreiz lielāka uzmanība tika veltīta dabai un apkārtējā vidē sastopamiem objektiem, kas nezinātājam varbūt pirmajā mirklī nemaz nav ieraugāmi.

Foto: TVNET

Lielisks apskates objekts ir Karostas forti. Sevišķi, ja patīk daudz kāpelēt un nav bail no augstuma. Šeit var atrast daudz interesantu vietu, kurās uzņemt aizraujošas fotogrāfijas.

Foto: TVNET

Mierīgākas atpūtas cienītājiem noteikti vērts doties uz Liepājas ezera laipām un putnu torņiem, kas katrs izkārtoti savā pilsētas galā. Skats no tiem ir burvīgs. Šeit ērti atbraukt ne tikai ar automašīnu, bet arī velosipēdu, pastaigāties, ieturēt līdzpaņemto maltīti, izbaudīt pilsētas tuvumu, klausoties putnu klaigās.

Foto: TVNET

Ja patīk ūdens, turpat kanāla malā var noīrēt katamarānus. Arī tādus, kur pašam nemaz nav jāminas. No kanāla paveras interesants skats uz pilsētu, ostu un tiltiem. Drosmīgākie var doties vairāk uz ezera pusi.

Foto: TVNET

Aizraujoša pastaigu un apskates vieta ir arī Liepājas pilsētas Dienvidu mols. Šeit iespējams izvērst arī savdabīgu atrakciju, cenšoties ieraudzīt un saskaitīt uz mola akmens bluķiem izvietotos butes maketus, kurus veidojusi vietējā māksliniece Ivonna Kalita.

Šo vietu iecienījuši ne tikai makšķernieki, bet arī pārīši – lieliska vieta saulrietu vērošanai, jo Liepājā tie itin bieži mēdz būt ļoti krāšņi.

Foto: TVNET

TVNET un Apollo aicina vasarā apceļot Latviju

Labi ir tur, kur mūsu nav? Muļķības! Labi ir šeit un tagad! Tieši tāpēc TVNET un Apollo aicina tevi šovasar apceļot Latviju. Mēs stāstīsim un rādīsim savas īpašās Latvijas vietas un aicinām tevi darīt to pašu, tādējādi veidojot mūsu kopīgo ceļvedi. Sūti mums savus stāstus un fotogrāfijas! TVNET un Apollo aicina - apceļosim Latviju!

Aicinām lasītājus sūtīt savus ekskursiju maršrutus un ceļojumu pieredzi uz e-pastu - celotajs@tvnet.lv

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu