Atkarībās ieslīgušais NBA basketbolists Odoms: Katra diena man ir kā cīņa

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kādreizējā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Lamārs Odoms ceturtdien interneta vietnē «Player’s Tribune» atklāti pastāstījis par atkarību no kokaīna, kas sekmēja nokļūšanu komā pēc 2015.gada orģijas Nevadas bordelī.

Šobrīd Odoms dzīvo skaidrā prātā, tomēr atzīstas, ka katra diena viņam ir kā cīņa.

Spēlētājs atceras šoku, kad bija pamodies slimnīcā, kur tika nogādāts pēc samaņas zaudēšanas «Love Ranch» bordelī Lasvegasas pievārtē.

«Atnāca galvenais ārsts un pastāstīja, kas noticis,» raksta Odoms. «Viņš teica: «Mister Odom, jūs četras dienas bijāt komā. Vai saprotat?» Nevarēju runāt, tādēļ pamāju. Pēc tam viņš sacīja: «Tas ir brīnums, ka jūs atguvāties. Mums nebija pamata uz to cerēt.»»

Divkārtējais NBA čempions, kurš slavu guva arī kā realitātes šova zvaigzne kopā ar savu sievu Hloju Kardašjanu, sacīja: «Kokaīnu lietoju katru dienu... Es nevarēju vairs to kontrolēt.»

Pārdozēšanas laikā pāris bija pašķīries, tad atkal apvienojās, bet pagājušajā gadā no jauna izšķīrās.

Odoms stāsta, ka līdz 24 gadiem kokaīnam nav pieskāries, līdz devies brīvdienās uz Maiami. «Ja es zinātu, kā tas ietekmēs manu dzīvi, es nekad nebūtu pat domājis to lietot.»

Kā atzina spēlētājs, narkotikas kļuva par līdzekli, kā aizmirst par tuvu cilvēku zaudējumiem. Ar vēzi nomira viņa māte, aizsaulē devās mīļākā vecmāmiņa un no slimības - sešus mēnešus vecais dēls Džeidens.

Odoms apzinājies, ka viņa neapdomātā rīcība viņam pašam grauj gan personīgo, gan profesionālo dzīvi. Tagad viņš pateicas gan rehabilitācijai, gan ģimenei, kas atgriezuši viņu dzīvē.

«Iespējams, ka manas bēres varētu būt skaistas, ierastos daudzi cilvēki, kas cits citu nav redzējuši ilgu laiku. Bet tām laiks vēl nav pienācis... Es joprojām gribu bērnus. Es joprojām esmu šeit. Un, pie velna, es joprojām esmu pietiekami glīts,» optimismu nezaudē Odoms.

Pašlaik 37 gadus vecais Odoms savas NBA karjeras laikā pārstāvēja Losandželosas «Clippers» un «Lakers» komandu, kā arī Maiami «Heat» un Dalasas «Mavericks».

Kopumā basketbolists vidēji mačā guva 13,3 punktus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu