Fetels atbalsta pretrunīgās «Halo» drošības sistēmas ieviešanu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Četrkārtējais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Sebastjans Fetels no Vācijas («Ferrari») atbalsta pretrunīgi vērtētās drošības sistēmas «Halo» ieviešanu.

Jau ziņots, ka ar nākamo sezonu F-1 čempionātā tiks ieviesta «Halo» galvas aizsardzības sistēma, kas sava izskata dēļ izraisījusi pretrunīgas atsauksmes.

Pēdējo gadu laikā F-1 čempionāts meklējis iespējas, kā papildus aizsargāt pilotu galvu. Vēl 2014.gadā sacensību laikā nopietnās galvas traumās iedzīvojās franču pilots Žils Bjanki, kurš pēcāk zaudēja dzīvību, turklāt 2015.gadā pēc avārijas «IndyCar» sacensībās tieši nepietiekamas galvas aizsardzības dēļ šo pasauli bija spiests atstāt brits Džastins Vilsons, kurš savulaik arī brauca F-1 čempionātā.

«Nevajadzētu būt nekādām šaubām par to, vai ieviest šo aizsardzības sistēmu. Domāju, ja Vilsonam tā tiktu piedāvāta, viņš to būtu pieņēmis,» uzskata Fetels. «»Halo» palīdzētu izglābt viņa dzīvību. Nevaram pagriezt laiku atpakaļ, tomēr zinot, ka zināmās reizēs mums šī drošības sistēma palīdzētu, būtu stulbi to ignorēt.»

Atbalstu «Halo» drošības sistēmai izteica arī pieredzējušais spānis Fernando Alonso.

«Diemžēl formulu sacensībās esmu zaudējis draugus un kolēģus. Vilsons un Bjanki mira apstākļos, kur «Halo» sistēma būtu palīdzējusi. Protams, askētiskumā mēs nevaram apmierināt pilnīgi visus cilvēkus uz pasaules,» norādīja Alonso. «Tomēr der atcerēties, ka pirms 50 gadiem F-1 čempionātā nebija pat drošības jostu. Ja ir ierīce, ka uzlabo drošību, mums tā ir jāizmanto. Par to, kā tā izskatās, domāsim nākotnē.»

Pozitīvu viedokli par «Halo» pauda arī F-1 braucēji, austrālietis Daniels Rikjardo un soms Kimi Reikenens.

Tomēr tieši sava izskata dēļ «Halo» izpelnījusies neviennozīmīgi attieksmi. Piemēram, F-1 leģenda Nikijs Lauda, kurš darbojas «Mercedes» komandā, to nosaucis par šim čempionātam nepiemērotu, kamēr «Red Bull» vadītājs Kristians Horners to sākotnēji noraksturoja kā neglītu risinājumu.

Savukārt «Mercedes» līderis Lūiss Hamiltons no Lielbritānijas sacīja, ka «Halo» neiederas F-1 bolīdā, norādot, ka šo sistēmu vēl nepieciešams pilnveidot.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc desmit posmiem līderis ar 177 punktiem ir Fetels, kuram vienu punktu zaudē Hamiltons. Trešais ar 154 punktiem ir otrs «Mercedes» pilots Valteri Botass no Somijas.

Nākamais F-1 posms šajā nedēļas nogalē notiks Ungārijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu