Rūnijs ar uzvaru atgriežas dzimtās «Everton» komandas rindās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Slavenais angļu uzbrucējs Veins Rūnijs ceturtdien ar uzvaru atgriezās dzimtās futbola komandas Liverpūles «Everton» rindās.

Ceturtdien 31 gadu vecais Rūnijs otro reizi karjerā oficiālos mačos debitēja «Everton» rindās, kad šī vienība UEFA Eiropas līgas trešās kvalifikācijas kārtas pirmajā spēlē savā laukumā ar 1:0 (0:0) uzvarēja Slovākijas komandu «Ružomberok».

Šā mača vienīgos vārtus 65. minūtē iesita Leitons Beinss.

Rūnijs iepriekš 13 gadus bija pārstāvējis titulēto Mančestras «United», kļūstot par šā kluba visu laiku rezultatīvāko spēlētāju, bet šovasar atgriezās «Everton» komandā, ko viņš pārstāvēja pirms tam. Ceturtdien viņš debitēja oficiālā spēlē, laukumā pavadot visas 90 minūtes.

«Ir lieliska sajūta būt atpakaļ «Everton» kluba stadionā un atkal uzvilkt zilo kreklu. Šis mums bija svarīgs mačs, tāpēc man emocijas bija jānoliek malā. Man tas ir izdevies, tāpēc varu vairāk koncentrēties uz futbola spēlēšanu,» sacīja Rūnijs.

Šajā starpsezonā «Everton» nopietni pastiprinājusi sastāvu, taču tieši Mančestras «United» tā par 75 miljoniem mārciņu (98 miljoniem eiro) pārdeva savu uzbrukuma līderi Romelu Lukaku.

UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā katras kārtas uzvarētāji tiek noteikti divu spēļu summā. Atbildes cīņas notiks pēc nedēļas.

Tikmēr citviet negaidītu zaudējumu savā laukumā piedzīvoja Nīderlandes komanda Eindhovenas PSV, kas ar 0:1 (0:0) piekāpās Horvātijas klubam «Osijek».

Vienīgos vārtus šā mača 57.minūtē ar precīzu 11 metru soda sitienu guva Borna Barišičs.

Savukārt Spānijas komanda Bilbao «Athletic» izbraukumā nospēlēja 1:1 (1:0) ar Rumānijas klubu Bukarestes «Dinamo». Šā mača rezultātu 21. minūtē atklāja spāņu vienības futbolists Ajmeriks Laporte, bet 54. minūtē rezultātu ar skaistu sitienu izlīdzināja slavenā brazīlieša Rivaldu dēls Rivaldiņu.

Pie uzvarām ceturtdien tika arī slavenā Itālijas komanda «AC Milan», kas izbraukumā ar 1:0 (1:0) pieveica Rumānijas klubu «Craiova», un Marseļas «Olympique», kas ar 4:2 (2:1) savu skatītāju priekšā uzvarēja «Oostende» no Beļģijas.

Vēl vienā ceturtdienas cīņā Grieķijas klubs Atēnu «Panathinaikos» ar 1:0 (1:0) apspēlēja Azerbaidžānas vienību «Gabala», ko vada Latvijā labi zināmais ukraiņu speciālists Romāns Grigorčuks.

Šajā mačā delegāta pienākumus pildīja Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis.

Delegāta pienākumus ceturtdien pildīja arī LFF Sacensību nodaļas vadītājs Arturs Gaidels. Viņš tos veica mačā, kurā mājiniece Džurdžu «Astra» no Rumānijas nospēlēja 0:0 (0:0) ar ukraiņu klubu «Oleksandrija».

Pirms tam Latvijas futbola izlases vārtsargs Pāvels Šteinbors ceturtdien sargāja Polijas kausa ieguvējas Gdiņas «Arka» vārtus, komandai savā laukumā izraujot uzvaru 3:2 (2:2) pār Dānijas vienību Herningas «Midtjylland».

Par «Arka» varoni kļuva poļu uzbrucējs Rafals Simaško, kurš kompensācijas laika otrajā minūtē izrāva uzvaru. Savukārt pirmajā puslaikā ar diviem precīziem sitieniem atzīmējās brazīliešu uzbrucējs Markuss.

Tikmēr uzbrucēja Denisa Rakela pārstāvētā Polijas komanda Poznaņas «Lech» trešās kārtas pirmajā mačā nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar Nīderlandes vienību «Utrecht».

Rakels bija spēles pieteikumā, taču laukumā nedevās.

«Lech» otrajā kārtā divu spēļu summā ar 4:3 uzvarēja Norvēģijas komandu «Haugesund».

Tikmēr par pamatīgu sensāciju parūpējusies Lietuvas komanda Marijampoles «Sūduva», kas savā laukumā ar 3:0 (2:0) pārspēja Šveices klubu «Sion», kuru septiņas sezonas pārstāvēja Latvijas valstsvienības pamatvārtsargs Andris Vaņins.

Vispirms spēles trešajā minūtē Sjonas komandas brazīliešu aizsargs Paulu Ferreira raidīja bumbu savos vārtos, bet sešas minūtes vēlāk lietuviešu pussargs Pauļus Jankausks panāca 2:0. Pamatlaika beigās trešo bumbu «Sion» vārtos ieraidīja lietuviešu uzbrucējs Karolis Laukžemis, kurš pērn spēlēja Latvijas komandā «Jelgava».

Kā zināms, Marijampoles klubs otrajā kārtā divu spēļu summā ar 2:1 uzvarēja Latvijas «Liepāju», bet vēl pirms tam ar tādu pašu rezultātu negaidīti izslēdza Baltkrievijas komandu Soļigorskas «Šahtar».

Tāpat sekmīgi trešo kārtu iesākusi Lietuvas vicečempione «Trakai», kas ar 2:1 (1:1) pārspēja Maķedonijas vienību Tetovo «Škendija».

Vieta UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā jau garantēta uzbrucēja Artjoma Rudņeva pārstāvētajai Vācijas bundeslīgas komandai «Koln», kas iepriekšējā sezonā vietējā čempionātā izcīnīja augsto piekto vietu.

No Latvijas klubiem otro kārtu sasniedza tikai «Liepāja», bet «Jelgava» un «Ventspils» apstājās pirmajā kārtā. Savukārt UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otro kārtu nepārvarēja Latvijas čempione Jūrmalas «Spartaks».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu