Pavļuts: Sudraba kā «oligarhu lietas» vadītāja - spļāviens sejā sabiedrībai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Ingunas Sudrabas ievēlēšana par «oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētāju ir spļāviens sejā sabiedrībai, LTV raidījumā «Rīta panorāma» sacīja bijušais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, stāstot par jaunās politiskās kustības «Par» veidošanu.

«Kā Saeima par komisijas vadītāju var iecelt cilvēku, kas saistīts ar šīm sarunām un cilvēkiem?» sašutumu pauda Pavļuts. Sudraba ir pieminēta tā sauktajās «oligarhu sarunās».

Jaunā kustība «Par» kā partija tiks reģistrēta apmēram pēc mēneša. Jau ziņots, ka kustībā apvienojušies pieci no partijas «Vienotība» aizgājušie Saeimas deputāti - Ilze Viņķele, Lolita Čigāne, Andrejs Judins, Aleksejs Loskutovs un Ints Dālderis. Tajā iesaistīsies arī fiziķis Vjačeslavs Kaščejevs, matemātiķis Andris Ambainis un citi sabiedrībā pazīstami cilvēki. Pavļuts gan tika atzinis, ka ne visi manifesta parakstītāji būs arī starp partijas dibinātājiem, ko jau ir apliecinājuši abi zinātnieki, sakot, ka starp partijas dibinātājiem viņu vārdu nebūšot.

Kā ziņots, par «oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētāju tika ievēlēta deputāte Inguna Sudraba (NSL).

Viņas kandidatūru izvirzīja deputāts Igors Pimenovs (S). Viņš akcentēja, ka deputātei ir neatkarīgs raksturs, zināšanas un iemaņas. Deputāti arī iztaujāja abus kandidātus. Sudraba akcentēja, ka viņa iepriekš neko nezināja par «oligarhu sarunām». Par tām viņa uzzināja no publikācijām plašsaziņas līdzekļos.

Uz šo amatu kandidēja arī Andrejs Judins (V). Judinu atbalstīja divi deputāti, bet Sudrabu - četri parlamentārieši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu