«Amazon» dibinātājs Džefs Bezoss dažas stundas bijis pasaules bagātākais cilvēks

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Interneta veikala «Amazon» dibinātājs Džefs Bezoss ceturtdien uz dažām stundām kļuva par pasaules bagātāko cilvēku, pateicoties «Amazon» akcijas cenas kāpumam, kas ļāva viņam pārspēt turībā «Microsoft» dibinātāju Bilu Geitsu.

Žurnāls «Forbes», reālajā laikā sekojot bagātnieku turībai, konstatēja, ka Bezosa bagātība ceturtdienas rītā sasniegusi 90,5 miljardus ASV dolāru, apsteidzot Geitsa 90 miljardus dolāru.

Pēc dažām stundām, «Amazon» akcijas cenai mainoties uz leju, Bezoss noslīdēja atpakaļ uz otro vietu pasaules bagātnieku sarakstā.

53 gadus vecajam Bezosam pieder apmēram 17% akciju kompānijā «Amazon», kas no savas sākotnējās tiešsaistes mazumtirgotāja misijas paplašina darbību tehnoloģiju jomās – mākoņskaitļošanā, tiešsaistes video, datoru programmatūrā un mākslīgajā intelektā.

Kompānija arī nesen paziņoja par plāniem iegādāties ASV pārtikas preču tirdzniecības uzņēmumu «Whole Foods».

«Amazon» akcijas cena ceturtdien bija pieaugusi par 1,7% līdz 1070,72 dolāriem. Pēdējo četru mēnešu laikā tā kāpusi par apmēram 24%, palielinot Bezosa neto bagātību par 17 miljardiem dolāru.

Lai gan Bezosa bagātības lielākā daļa ir kompānijā «Amazon», viņam pieder arī privātā kosmosa industrijas firma «Blue Origin» un laikraksts «Washington Post».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu