Mazo Čārliju pārvietos uz paliatīvo aprūpi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FAMILY HANDOUT / TT NYHETSBYRÅN

Lielbritānijas tiesa noteikusi, ka 11 mēnešus veco smagi slimo puisēnu Čārliju Gardu no slimnīcas jāpārved uz paliatīvās aprūpes iestādi, kur mazuli atvienos no mākslīgās elpināšanas aparāta, vēsta britu raidorganizācija BBC.

Čārlija vecāku un Lielās Ormondas ielas bērnu slimnīcas Londonā starpā izcēlās juridisks strīds par to, vai vajadzētu uzsākt eksperimentālas ārstēšanas kursu ASV. Kad kļuva skaidrs, ka puisēnu glābt neizdosies, tiesa abām pusēm līdz ceturtdienas pēcpusdienai deva laiku izlemt, kur Čārlijs pavadīs dzīves pēdējos mirkļus. Vienošanās noteiktajā laikā netika panākta, tāpēc tiesnesis pieņēma lēmumu, ka mazulis drīzumā tiks pārvietots uz palatīvās aprūpes centru.

Mazulis sirgst ar retu ģenētisku slimību - mitohondriālās DNS vājināšanās sindromu -, kas izraisījusi progresējošu muskuļu vājumu, radījusi kaitējumu smadzenēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu