Rīgas «Dinamo» pievienojas uzbrucējs ar vairāk nekā 300 spēļu pieredzi NHL

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: nhl.nbcsports.com

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas «Dinamo» papildinājusi sastāvu ar uzbrucēju Teriju Galjardi, kurš savā karjerā aizvadījis 321 spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā, ceturtdien paziņoja klubs. 188 centimetrus garais un 84 kilogramus smagais hokejists rīdzinieku rindās spēlēs ar 17. numuru.

29 gadus vecais centra uzbrucējs pagājušajā sezonā pārstāvēja KHL komandas Zagrebas «Medveščak» un Ņižņekamskas «Ņeftehimik», taču kopā piedalījās tikai 16 mačos, guva četrus vārtus un veica trīs rezultatīvas piespēles.

Galjardi dzimis Kanādas pilsētā Kalgari. Savas hokeja gaitas uzbrucējs sāka dzimtās pilsētas jauniešu komandā «Northstars». 2007.gada NHL draftā uzbrucēju otrajā kārtā ar 55.numuru izvēlējās Kolorado «Avalanche».

Pārstāvot «Avalanche», Sanhosē «Sharks», Kalgari «Flames» un Vinipegas «Jets» komandas, Galjardi kopumā aizvadījis 321 spēli NHL regulārajā čempionātā, guvis 44 vārtus un atdevis 61 rezultatīvu piespēli.

20 spēles Kanādas un ASV dubultpilsonis aizvadījis arī Stenlija kausa izcīņā jeb NHL izslēgšanas turnīrā, gūstot vienus vārtus un veicot trīs rezultatīvas piespēles.

2015./16. gada sezonu uzbrucējs aizvadīja Zviedrijas augstākajā līgā, pārstāvot Malmes «Redhawkes». Uzbrucēja rēķinā 29 spēles, trīs vārti un 12 rezultatīvas piespēles.

2010.gadā Galjardi pārstāvēja ASV valstsvienību pasaules čempionātā, sešos mačos izceļoties ar trim rezultatīvām piespēlēm. Taču amerikāņi turnīru noslēdz vien 13.vietā.

Gatavojoties jaunajai sezonai, Rīgas «Dinamo» komanda trešdien aizvadīja pirmo maču, pārbaudes turnīrā Minskā ar 1:3 zaudējot Jaroslavļas «Lokomotiv». Plānots, ka «Dinamo» pirms gaidāmās sezonas aizvadīs desmit pārbaudes spēles.

Šobrīd komandas galvenā trenera Sanda Ozoliņa un viņa palīgu Rodrigo Laviņa, Aleksandra Ņiživija un Jura Klodāna rīcībā ir 34 hokejisti, no kuriem pilnvērtīgi līgumi ir 24 spēlētājiem, bet septiņi hokejisti ir ar pārbaudes laika līgumiem, kā arī komandā ir trīs jaunie spēlētāji no Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) kluba «Rīga».

Rīgas «Dinamo» savā neveiksmīgākajā sezonā deviņos KHL aizvadītos gados palika pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū, bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28.pozīciju.

Jaunā KHL sezona sāksies 21.augustā, kamēr Rīgas «Dinamo» pirmo maču aizvadīs 22.augustā viesos pret Omskas «Avangard». Savukārt pirmais mačs savā laukumā gaidāms 31.augustā pret Maskavas «Spartak».

Nākamajā sezonā katrs klubs KHL čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, turklāt kalendārā būs pārtraukums saistībā ar 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu