Politologs: Prasot Dūklava demisiju, Mūrniecei pašai vajadzētu demonstrēt politiskās ietekmes ētiku un atkāpties

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Politologs Filips Rajevskis uzskata, ka Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei nav ētiski prasīt zemkopības ministra Jāņa Dūklava demisiju saistībā ar «oligarhu sarunām», jo tādā gadījumā pašai būtu jārāda politiskās ietekmes ētikas principi un jāatkāpjas saistībā ar Nacionālās apvienības ciešajām saitēm un atkarību no maksātnespējas administratoriem, kas apsūdzēti nopietnos finanšu noziegumos un ir pat apcietināti.

«Ļoti viegli ir nākt klajā ar padomiem citiem, nespējot saskatīt to, kas notiek pašu mājās. Pašiem grūti saskatīt līdzīgas lietas,» sacīja Rajevskis. Pēc politologa domām, lai nāktu klajā ar paziņojumiem par demisijas pieprasīšanu, pašiem ir jābūt kristāltīriem un bez aizdomu ēnas par saistību ar kādiem aizdomīgiem finanšu avotiem un atkarības no kādas nozares pārstāvjiem.

«Protams, var spekulēt, ka neviens jau aiz rokas nav pieķēris ne Dūklavu, ne Nacionālo apvienību, bet šādi paziņojumi ir jāizsaka ļoti uzmanīgi,» uzskata Rajevskis.

Pēc viņa ieskatiem, Mūrniecei pašai vajadzētu demonstrēt politiskās ietekmes ētiku un pierādīt, ka viņas pārstāvētais politiskais spēks nav atkarīgs no vienas aizdomīgas nozares pārstāvjiem.

Kā jau ziņots, Saeimas priekšsēdētāja izteikusies, ka Zaļo un zemnieku savienībai būtu jāapsver Dūklava nomaiņa zemkopības ministra amatā saistībā ar tā dēvētajām oligarhu sarunām un pašam Dūklavam jāuzņemas politiskā atbildība un jāatkāpjas no amata.

Nacionālā apvienība ir saņēmusi ziedojumus no maksātnespējas administratoriem un ar viņiem saistītiem cilvēkiem. Policija saistībā ar finanšu noziegumiem aizturēja un tiesa pēc tam piemēroja apcietinājumu diviem maksātnespējas administratoriem - Mārim Sprūdam un Ilmāram Krūmam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu