Rīgas «Dinamo» vārtsargs Pīterss: Spēle šeit ir daudz savādāka nekā Ziemeļamerikā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas «Dinamo» vārtsargs kanādietis Džastins Pīterss trešdien pēc debijas rīdzinieku rindās atzina, ka spēle Eiropā ir daudz savādāka nekā Ziemeļamerikā.

Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā, aizvadot pirmo pārbaudes spēli pirms gaidāmās sezonas, Rīgas «Dinamo» trešdien ar rezultātu 1:3 (0:1, 0:1, 1:1) piekāpās Jaroslavļas «Lokomotiv».

Komandas galvenā trenera amatā debitēja Sandis Ozoliņš, kā arī pirmo spēli rīdzinieku rindās aizvadīja 30 gadus vecais Pīterss, kurš līdz šim visu savu hokejista karjeru bija pavadījis Ziemeļamerikā.

«Šī bija tipiska pirmssezonas spēle. Vajadzēja brīdi, lai komandas iespēlētos. Domāju, sākumā par daudz nosēdāmies aizsardzībā, bijām arī nedaudz nervozi. Ar otro trešdaļu jau sniegums uzlabojās, jutāmies drošāk, vairāk kontrolējām ripu. Trešais periods jau bija labs, kurā arī beidzot guvām vārtus. Domāju, šī bija laba pirmā spēle, ne rezultāts, protams,» vārtsargs citēts Rīgas «Dinamo» mājaslapā.

«Pats jutos labi. Spēle gan šeit ir daudz savādāka nekā Ziemeļamerikā. Šeit spēlētājiem patīk daudz saspēlēties, kas nozīmē, ka man ir jābūt ļoti pacietīgam. Laukums ir lielāks, ir daudz brīva ledus. Pacietība būs ļoti svarīgs aspekts. Bet man patika, biju noilgojies pēc hokeja,» sacīja Pīterss, kurš savā karjerā laukumā devies 83 mačos Nacionālajā hokeja līgā.

Savukārt uzbrucējs Emīls Ģēģeris, kurš iepriekšējo sezonu pavadīja HK «Rīga» komandā, pēc mača atzina, ka spēles sākumā bijis uztraukums.

«Pirmās minūtes bija interesantas. Biju satraucies, nedaudz trīcēja rokas. Bet pēc pirmās nomaiņas nomierinājos un spēlēt bija viegli. Komandas biedri mani atbalstīja, teica, lai neuztraucos un būs labi. Komandā ir ļoti laba atmosfēra, tāpēc arī bija vieglāk iejusties,» teica 18 gadus vecais hokejists.

«Kopumā ar savu spēli esmu apmierināts. Kā jau minēju, sākumā bija satraukums, bet tas pārgāja. Protams, kļūdas noteikti bija un tās ar treneriem analizēsim,» piebilda Ģēģeris.

Pārbaudes turnīra turpinājumā Rīgas «Dinamo» piektdien gaidāma cīņa pret Hantimansijskas «Jugra», bet sestdien būs mačs par vietu, spēkojoties ar kādu no otras grupas komandām - Minskas «Junostj», Minskas «Dinamo» vai Mārtiņa Karsuma pārstāvēto Maskavas «Dinamo».

Uz turnīru Minskā Rīgas «Dinamo» komanda devās 28 hokejistu sastāvā, bet ierindā nav aizsarga Gunta Galviņa un uzbrucēju Māris Bičevskis, Mika Indrašis un Gints Meija, kuri palikuši trenēties Latvijā. Tāpat uz Minsku nav devies uzbrucējs Georgs Golovkovs, kurš smaga pleca savainojuma dēļ nevarēs spēlēt vismaz trīs mēnešus.

Savukārt uz turnīru devās vārtsargi Jānis Kalniņš un Džastins Pīterss; aizsargi Nerijus Ališausks, Uvis Balinskis, Rolands Gritāns, Aleksandrs Jerofejevs, Renārs Kārkls, Georgijs Pujacs, Krišjānis Rēdlihs, Karls Stolerijs, Ēriks Ševčenko un Kristaps Zīle, kā arī uzbrucēji Oskars Batņa, Kirils Galoha, Koltons Gilīss, Emīls Ģēģeris, Nikolajs Jeļisejevs, Ņikita Jevpalovs, Denijs Kristo, Edgars Kulda, Martins Lavrovs, Lukas Lessio, Roberts Lipsbergs, Brendons Makmilans, Juliāns Misjus, Frenks Razgals, Miķelis Rēdlihs un Gunārs Skvorcovs.

Gatavojoties jaunajai sezonai, Rīgas «Dinamo» komanda aizvadīja tradicionālo treniņnometni Valmierā, kas noslēdzās pirmdien. Plānots, ka «Dinamo» pirms gaidāmās sezonas aizvadīs desmit pārbaudes spēles.

Šobrīd komandas galvenā trenera Sanda Ozoliņa un viņa palīgu Rodrigo Laviņa, Aleksandra Ņiživija un Jura Klodāna rīcībā ir 33 hokejisti, no kuriem pilnvērtīgi līgumi ir 23 spēlētājiem, bet septiņi hokejisti ir ar pārbaudes laika līgumiem, kā arī komandā ir trīs jaunie spēlētāji no Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) kluba «Rīga».

Rīgas «Dinamo» savā neveiksmīgākajā sezonā deviņos KHL aizvadītos gados palika pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū, bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28.pozīciju.

Jaunā KHL sezona sāksies 21.augustā, kamēr Rīgas «Dinamo» pirmo maču aizvadīs 22.augustā viesos pret Omskas «Avangard». Savukārt pirmais mačs savā laukumā gaidāms 31.augustā pret Maskavas «Spartak».

Nākamajā sezonā katrs klubs KHL čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, turklāt kalendārā būs pārtraukums saistībā ar 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm.

Rīgas «Dinamo» pirmssezonas pārbaudes spēles (Latvijas laiks)

Starptautiskais hokeja turnīrs «Minskas kauss»

  • 26. jūlijā Minskā Lokomotiv - Rīgas Dinamo 3:1
  • 28. jūlijā plkst. 15:00 Minskā Jugra - Rīgas Dinamo
  • 29. jūlijā plkst. --:-- Minskā spēle par vietu

Starptautiskais hokeja turnīrs «WINGAS kauss»

  • 8. augustā plkst. 16:00 Kassel (Vācija), Slovan - Rīgas Dinamo
  • 9. augustā plkst. 16:00 Kassel (Vācija), Vitjaz - Rīgas Dinamo
  • 10. augustā plkst. 19:00 Kassel (Vācija), EC Kassel Huskies - Rīgas Dinamo

Starptautiskais hokeja turnīrs Arēnā Rīga

  • 13. augustā plkst. 19:30 Arēnā Rīga Rīgas Dinamo – Minskas Dinamo
  • 14. augustā plkst. 19:30 Arēnā Rīga Rīgas Dinamo – Ak Bars
  • 16. augustā plkst. 19:30 Arēnā Rīga Rīgas Dinamo – Lokomotiv
  • 17. augustā plkst. 19:30 Arēnā Rīga spēle par vietu
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu