Erdoans paziņo par progresu sarunās par Krievijas zenītraķešu iegādi

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdoans otrdien paziņojis, ka panākts progress sarunās par Krievijas jaunākās zenītraķešu sistēmas «S-400» iegādi.

Par spīti šim paziņojumam, ar kuru Erdoans nāca klajā, parlamentā uzrunājot valdošās Taisnīguma un attīstības partijas (AKP) deputātus, un viņa pirmdienas izteikumiem, ka vairums nepieciešamo sarunu ar Krieviju par zenītraķešu kompleksu iegādi ir pabeigtas, nav īsti skaidrs, kādā stadijā šis darījums atrodas.

Viņš noraidīja arī jebkādu iespējamo kritiku no NATO puses par krievu bruņojuma iepirkšanu, norādot, ka Grieķija, kas arī ir alianses dalībvalsts, izmanto Krievijā ražoto zenītraķešu sistēmu «S-300».

«Kāpēc tad neviens neko neteica? Kāpēc viņi ir nemierīgi, kad tā ir Turcija,» vaicāja Erdoans.

Ja darījums tiks noslēgts, tas būs nopietns solis Ankaras un Maskavas attiecību uzlabošanā, kas tika nopietni iedragātas 2015.gadā, kad Sīrijas pierobežā Turcija notrieca Krievijas kara lidmašīnu.

Pēc izlīguma panākšanas pagājušajā gadā Erdoans jau vairākkārt ticies ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un Maskava atcēlusi lielāko daļu sankciju pret Ankaru, kas tika ieviestas pēc lidmašīnas notriekšanas.

Tomēr abas valstis joprojām atbalsta pretējās puses Sīrijas pilsoņkarā.

Pagājušajā nedēļā Krievijas bruņojuma ražošanas un tirdzniecības korporācijas «Rostec» vadītājs Sergejs Čemezovs paziņoja, ka darījuma tehniskie jautājumi ir atrisināti un ka atlicis atrisināt vienīgi administratīvos jautājumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu