Dalībai festivālā «2Annas» pieteiktas 4200 filmas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Krastiņš

Dalībai festivālā «2Annas» pieteiktas teju 4200 filmas no 120 dažādām valstīm, informē festivāla pārstāve Ieva Strauta.

Līdz 15. jūlijam festivālam pieteikts aptuveni divas reizes lielāks filmu skaits nekā pērn. Konkursā pieteiktas 3559 filmas, bet vidēja garuma konkursā - 438 darbi. Šogad festivāls pirmo reizi organizē filmu konkursu, kurā iesniedzamas tieši bērnu un jauniešu auditorijai adresētas filmas, un šajā kategorijā pieteiktas 292 filmas.

Līdz 15. augustam turpinās filmu pieņemšana Baltijas konkursam.

Šogad «2Annas» Rīgā norisināsies no 28. novembra līdz 3. decembrim, kad līdzās atlasītai filmu programmai notiks dažādas diskusijas, ballītes un citi pasākumi. Festivālu veidos četras konkursa, kā arī vairākas tematiskās programmas.

Šogad izvēlētā fokusa tēma «Autsaideri» apskatīs veidus un iemeslus, kas liek cilvēkiem vadīt dzīvi ārpus ierastajām sabiedrības normām un paradumiem. Atbilstoši tai tiks veidotas filmu programmas, kas veltītas sabiedrības grupām un indivīdiem, kuri kļuvuši par «autsaideriem» pēc pašu izvēles vai sabiedrības spiediena rezultātā. Skatītājiem būs iespēja ielūkoties alternatīvās dzīvesveida formās, citādā kultūrā un stāstos par tiem, kuri dzīvo ārpus likuma, sabiedrības un naudas sistēmas.

Strauta sacīja, ka savā 22 gadu ilgās pastāvēšanas laikā festivāls ir kļuvis par vienu no nozīmīgākajiem īsfilmu festivāliem Baltijā, un kino baudītājiem ir ticis piedāvāts ļoti plašs kino spektrs - no «art house» līdz Amerikas Kinoakadēmijas balvai nominētām filmām. Savukārt Baltijas filmu skatēs bijuši sastopami gan studentu radīti, gan jau atzinību guvušu latviešu režisoru veidoti darbi.

Festivāla organizators ir studija «Urga». Pasākuma mērķis ir padarīt pieejamu aktuālāko Eiropas un pasaules kino Latvijas skatītājiem, kā arī sekot Baltijas filmu mākslas attīstībai un tendencēm. «2Annas» meklē darbus, kas pārkāpj kino tehniskās un mākslinieciskās robežas, dodot vietu eksperimentiem un jaunatklājumiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu