Ielūkojies festivāla «Laima Rendez Vous Jūrmala 2017» noslēguma dienas mēģinājumā

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars

Jūrmalā no 20. līdz 23. jūlijam norisinājās starptautiskais mūzikas festivāls «Laima Rendez Vous Jūrmala 2017». Arī noslēguma dienā no paša rīta Dzintaru koncertzālē varēja redzēt lielākās Krievijas estrādes zvaigznes, kā arī pāris vietējā mēroga slavenības, kuras ieradās, lai izmēģinātu dziesmas, kuras būs iespējams dzirdēt vakarā.

Festivāla noslēguma vakarā uz skatuves kāpa tādas zvaigznes kā Valērijs Meladze, Grigorijs Ļepss, Genādijs Hazanovs, Nani Bregvadze, Vahtangs Kikabidze, Vremja i Steklo, Monss Selmerlēvs, EMIN, Anna Kova, Intars Busulis, Aleksandrs Panajotovs, Aleksandrs Reva, Jānis Stībelis, Aminata, The Quintessence, Līsa Lēmsalu, Freedom Ballet kopā ar Laimu Vaikuli, tieši šīs zvaigznes visas dienas garumā ieradās koncertzālē, lai izmēģinātu savus skaņdarbus, kurus bija iespējams dzirdēt vakarā.

Jau no 10 rītā spožākās estrādes zvaigznes devās iemēģināt Dzintaru koncertzāles skatuvi, daudzi mākslinieki ieradās vienatnē, bet daudzi kopā ar saviem skaņu režisoriem, kuri koriģēja festivāla skaņotāju darbu.

Mēģinājuma laikā lielākos aplausus izpelnījās dziedātājs Valērijs Meladze, kura dziedājums apbūra ne vienu vien mēģinājuma vērotāju. Pat Dzintaru apmeklētāji, kuri devās garām koncertzālei, uzkavējās pie sētas, lai noklausītos mākslinieka mēģinājumu.

Toties jau mēģinājuma laikā šūpoties deju ritmos ikvienam lika jauniešu auditorijas grupa Vremja i Steklo, kuri dziedāja un enerģiski dejoja, liekot kustēties sev līdzi ikvienam, kas bija izlēmis noraudzīties mēģinājumā.

Grupas soliste Nadja pirms koncerta no mazas fanītes vēl saņēma stīpiņu ar pelītes austiņām, par ko ļoti priecājās, tieši pirms gada šīs fanītes dzimšanas dienā uzstājās populārā grupa, šādu pārsteigumu meitai sagādāja viņas vecāki.

Sēžot zālē un vērojot mēģinājumu, jokot nebeidza Aleksandrs Reva, bet Maksims Galkins jau ierodoties devās uzreiz pie skaņu režisoriem, lai privāti pastāstītu savas vēlmes, ne izkliegtu tās, esot uz skatuves.

Mēģinājuma laikā Laima Vaikule saņēma daudz skūpstu no māksliniekiem, jo ikviens vēlējās sasveicināties, apsveikt dziedātāju ar lielisko festivālu, protams, visvairāk skūpstu Laimai dāvāja Intars Busulis un Jānis Stībelis, kā nekā viņi trijatā dziedāja dziesmu par skūpstīšanos.

Dziedātājs Grigorijs Ļepss, gaidot savu kārtu mēģināt, fotografējās kopā ar bērniem, rakstīja autogrāfus un atbalstīja citus māksliniekus ar aplausiem, toties mēģinot negaidīto paužu laikā zvaigzne nepameta skatuvi, bet pacietīgi gaidīja, kad atrisinās tehniskās problēmas, veltot laiku cigaretēm. Arī šogad Grigorijs ir vienīgais mākslinieks, kurš uz skatuves atļaujas pīpēt.

Pēdējā mēģinājumā valdīja pozitīvisms, smiekli, un pat nogurums neveicināja daudzas konflikta situācijas starp māksliniekiem un personālu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu