Itāļu mūzika ar Balkānu akcentu Ineses Galantes festivālā «Summertime»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

12. augustā nu jau 13. starptautiskā mūzikas festivāla «Summertime – ielūdz Inese Galante» ietvaros Dzintaru koncertzālē uzstāsies slavenais ansamblis Klezmerata Fiorentina no Itālijas, kura daiļrade atspoguļo klezmeru, Balkānu un itāļu mūzikas simbiozi, koncertos vienmēr izraisot vētrainas ovācijas.

Klezmerata Fiorentina ir virtuozu mūziķu kvartets no Florences operas un simfoniskās mūzikas orķestra Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino: Igors Polesickis (vijole), Rikardo Kročilla (klarnete), Frančesko Furlaničs (akordeons) un Rikardo Donati (kontrabass).

1928. gadā dibinātais orķestris Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino ir kļuvis par vienu no pasaules labākajiem orķestriem – ir daudz ierakstu orķestra izpildījumā, kuri godalgoti ar prestižām starptautiskajām prēmijām, tostarp arī Grammy Award. Viens no spilgtākajiem notikumiem orķestra pēdējo sezonu laikā bija tā trešā koncerttūre Japānā un Eiropas turneja, ietverot koncertus Varšavā, Vīnes Musikverein, Frankfurtē un Bādenbādenē. Šie koncerti noritēja orķestra goda diriģenta Zubina Metas, kurš savukārt ir sens ansambļa Klezmerata Fiorentina cienītājs, vadībā.

«Katru reizi, kad viņus dzirdu, es nezinu, smieties vai raudāt, jo viņi arī spēlē tā, lai smietos un raudātu. Es viņus iesaku it visur, jo tā ir ne tikai lieliska izklaide, bet arī fantastiska spēle,» par Klezmerata Fiorentina stāsta izcilais diriģents Zubins Meta.

Latvijas publika pirmo reizi dzirdēs ansambli, pateicoties slavenā kamerorķestra Maskavas virtuozi (Виртуозы Москвы), kuri pērn izcili uzstājās festivālā Summertime – ielūdz Inese Galante, rekomendācijām. Šovasar festivāls notiks no 9. līdz 13. augustam Dzintaru koncertzālē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu