Futbola elites tenkas: kādus skaļus darījumus šovasar vēl var gaidīt?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Futbola elitē šovasar jau notikuši vairāki skaļi darījumi, kuros tērēti daudzi jo daudzi miljoni. Eiropas vadošajās līgās - Spānijā, Anglijā, Vācijā, Itālijā un Francijā - spēlētāju transfēru logs būs atvērts līdz 31.augustam. Kādus skaļus darījumus šovasar vēl var gaidīt?

Neimars - Parīzes «Saint-Germain»

Ārzemju mediji pēdējās dienās arvien aktīvāk ziņo par brazīliešu uzbrucēja Neimara iespējamo pārcelšanos no Spānijas granda «Barcelona» uz Francijas komandu Parīzes «Saint-Germain» (PSG). Tiek lēsts, ka futbolista līguma izpirkuma summa paredzēta vairāk nekā 200 miljonu eiro apmērā. Izklausās jau neticami, ka tiks pārspēts pagājušajā vasarā sasniegtais pasaules rekords, kad Anglijas klubs Mančestras «United» iegādājās franču pussargu Polu Pogbā par 105 miljoniem eiro no Itālijas vienības Turīnas «Juventus». Tomēr šīs baumas ar katru dienu pieņemas spēkā.

«Barcelona» prezidents Hoseps Bartomeu publiski izteicies, ka Neimars nekādā gadījumā netiks šovasar pārdots. Tomēr futbolistam pietuvināti avoti ārzemju medijiem atklājuši, ka spēlētājs esot neapmierināts ar savu lomu komandā. Viņam apnicis atrasties argentīnieša Lionela Mesi ēnā, kā arī esot vēlme saņemt lielāku atalgojumu. 25 gadus vecais Neimars uzskatot, ka viņš varot kļūt par pasaules labāko futbolistu, ja atstās «Barcelona» un turpinās karjeru citā klubā. PSG piedāvājis 30 miljonus eiro lielu atalgojumu, kas esot teju trīs reizes lielāks nekā Spānijā.

Jāpiemin, ka šovasar iepriekš tika sacelta vētra ap Madrides «Real» zvaigzni Krištianu Ronaldu. Portugāļu futbolistu Spānijas valdība apsūdzēja par nenomaksātiem nodokļiem teju 15 miljonu eiro apmērā. Baumoja, ka pasaules labākais futbolists un pagājušā gadā apmaksātākais sportists varētu pievienoties PSG vai atgriezties savā iepriekšējā klubā Mančestras «United», tomēr šīs runas nu ir norimušas.

Paulo Dibala - «Barcelona»

Ja tiešām Neimars pārceļas uz PSG, vakance nepaliks tukša un titulētais Spānijas klubs meklēs viņam aizstājēju. «Barcelona» zvaigzne Mesi esot kluba vadībai iesniedzis sarakstu ar spēlētājiem, kurus viņš gribētu Neimara vietā. Favorīts šajā listē esot viņa tautietis Paulo Dibala no «Juventus». Lai iegūtu 23 gadus veco argentīnieti, «Barcelona» varētu nākties maksāt aptuveni 120 miljonus eiro. Zīmīgi, ka Dibala guva divus no trim vārtiem «Juventus» labā pagājušajā sezonā UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla duelī pret «Barcelona», palīdzot Itālijas klubam sasniegt nākamo kārtu un vēlāk arī finālu. «Barcelona» nesen centās iegādāties «Liverpool» pussargu Felipi Kutinju, taču Anglijas klubs esot noraidījis 80 miljonus eiro lielu piedāvājumu par 25 gadus veco brazīliešu futbolistu.

Aleksis Sančess - Parīzes «Saint-Germain»

PSG pagājušajā sezonā piedzīvoja vilšanos, jo Parīzes klubs pēc četru gadu dominances tika gāzts no Francijas čempionu troņa, titulu izcīnot «Monaco» komandai. Līdz ar to PSG aktīvi šovasar cenšas bruņoties, lai atgūtu līderu statusu nacionālajā čempionātā, kā arī kļūtu par lielāku draudu pretiniekiem UEFA Čempionu līgā. Lielisks papildinājums PSG komandai būtu Anglijas klubu Londonas «Arsenal» pārstāvošais Čīles uzbrucējs Aleksis Sančess.

Jau ilgāku laiku mediji vēsta, ka Sančess vēlas atstāt «Arsenal», lai cīnītos par lielākajām trofejām, kas Londonas klubam pēdējos spēkos nav bijis pa spēkam. Rezultatīvo čīlieti vēlējušies iegūt vairāki bagāti klubi - Mančestras «City», Minhenes «Bayern», Londonas «Chelsea» un citi, tomēr Sančess joprojām ir «Arsenal» īpašums. Lai arī komandas galvenais treneris Arsens Vengers vairākkārt izteicies, ka 28 gadus vecais futbolists nav izlikts pārdošanā, Sančess esot šonedēļ Parīzē ticies ar PSG direktoru. Vairāki avoti vēsta, ka Francijas klubs piedāvāšot aptuveni 40 miljonus eiro, kas gan šķiet salīdzinoši maza samaksa par spēlētāju, kurš pagājušajā sezonā Anglijas premjerlīgā 38 mačos guva 24 vārtus un veica 10 rezultatīvas piespēles.

Kiljans Mbape - Madrides «Real»

Vasaras sākumā regulāri ārzemju medijos figurēja 18 gadus vecā Kiljana Mbapes vārds, taču pēdējā laikā nedaudz norimušas baumas ap talantīgo «Monaco» komandas franču uzbrucēju, par kuru komandas esot gatavas maksāt vairāk par 100 miljoniem eiro. Par futbolistu interesējušies vairāki Anglijas klubi, taču visbiežāk minēts «Real». Karaliskais spāņu klubs esot gatavs «Monaco» pretī dot arī 29 gadus veco franču uzbrucēju Karīmu Benzemā, kurš Madridē spēlē kopš 2009.gada.

Nemanja Matičs - Mančestras «United»

Anglijas čempionvienība Londonas «Chelsea» skaidri paudusi savu nostāju, ka tā vairs nerēķinās ar pussargu Nemanju Matiču, kurš nav devies komandai līdzi pirmssezonas pārbaudes spēļu tūrē. Mančestras «United» iepriekš par 28 gadus veco serbu futbolistu esot solījusi aptuveni 40 miljonus eiro, taču Krievijas miljardierim Romānam Abramovičam piederošais klubs noraidījis šo piedāvājumu. Tomēr tas varētu īstenoties, ja Mančestras vienība būs gatava maksāt ap 55 miljoniem eiro. Mančestras «United» šovasar kopā iztērējis jau 120 miljonus eiro par beļģu uzbrucēju Romelu Lukaku un zviedru aizsargu Viktoru Lindelēfu. Galvenais treneris Žuzē Mourinju publiski atzinis, ka vēlas komandas sastāvu pastiprināt vismaz ar vēl vienu vai diviem spēlētājiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu