«Nāciju Grand Prix 2017» un Eiropas koru olimpiādes svinīgo gājienu vērojuši vairāki tūkstoši cilvēku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

«Nāciju Grand Prix 2017» un Eiropas koru olimpiādes svinīgo gājienu šovakar Vecrīgā skatījās vairāki tūkstoši cilvēku, novēroja aģentūra LETA.

Gājiens sākās Pils ielā un turpinājās caur Doma laukumu, Zirgu ielu, Līvu laukumu un Kaļķu ielu. Visa gājiena maršruta garumā to vēroja vairāki tūkstoši cilvēki. Tāpat bija skatītāji, kuri vēroja gājienu no ielas malās esošajām kafejnīcām un restorāniem.

Daļa dalībnieku gāja nacionālajos tautastērpos, izpildot savas tautasdziesmas.

Uz Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra policijas darbinieki regulēja tramvaju satiksmi un gājēju plūsmu.

Svinīgais gājiens noslēdzās ar «Pūt vējiņi» dziedājumu kopkora izpildījumā.

Līdz gājiena sākumam Latvijā ieradušies nu jau 156 kori, kuros dzied kopskaitā vairāk nekā 5000 koristu. Vispārstāvētākā valsts abos pasākumos ir Latvija ar 57 koriem. Otra pārstāvētākā valsts ir Krievija, no kuras uz Rīgu ieradušies 627 dalībnieki. Savukārt no Izraēlas ieradies otrs lielākais koristu skaits - 399.

Kā ziņots, līdz 23.jūlijam Rīgā norisinās 3.Eiropas koru olimpiāde un «Nāciju Grand Prix 2017». To laikā Rīgā laikā notiek ap 200 dažādu pasākumu - draudzības koncerti Vērmanes dārzā un koru sacensību koncerti Kongresu namā, Latvijas Universitātē, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Lielajā ģildē un Rīgas Svētā Pētera baznīcā, kurus bez maksas var apmeklēt ikviens interesents.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu