Atkārtotajā balsošanā Ķekavas novadā jau piedalījušies teju 14% vēlētāju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Uldis Lūks / LETA

Līdz šim atkārtotajā balsošanā Ķekavas novada 785.iecirknī piedalījušies teju 14% vēlētāju, aģentūru LETA informēja Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK).

Ķekavas novada 785.vēlēšanu iecirknī, kur kopš vakardienas norisinās atkārtotā balsošana, vēlēšanās vakar un šodien piedalījušies 488 jeb 13,82% vēlētāju.

Salīdzinot ar 3.jūnija vēlēšanām, šoreiz vēlētāju aktivitāte iepriekšējā balsošanā ir bijusi divas reizes augstāka. Jūnija vēlēšanās divās iepriekšējās balsošanas dienās šajā iecirknī nobalsoja 232 jeb 6,56% vēlētāju, iepriekšējā balsošanā kopā - 14,96% vēlētāju, bet kopējā vēlētāju līdzdalība šajā iecirknī bija 62,37%.

Iespēja nobalsot iepriekš Ķekavas novada 785.vēlēšanu iecirknī būs vēl arī rīt, 21.jūlijā, kad iecirknis balsotājiem būs atvērts no plkst.10 līdz 16. Savukārt atkārtotās balsošanas dienā sestdien, 22.jūlijā, vēlēšanu iecirkņa darba laiks būs no plkst.7 līdz 22.

Tiesības piedalīties atkārtotajā balsošanā ir tiem Ķekavas novada vēlētājiem, kuri bija iekļauti 785.iecirkņa vēlētāju sarakstā šā gada 3.jūnija pašvaldību vēlēšanās. Piedaloties balsošanā, jāuzrāda derīgs personu apliecinošs dokuments - pase vai personas apliecība.

Tāpat kā kārtējās vēlēšanās, arī atkārtotajā balsošanā vēlētāji, kuri veselības stāvokļa dēļ nevar nobalsot iecirknī, var pieteikt balsošanu savā atrašanās vietā. Iesniegums par balsošanu atrašanās vietā jāiesniedz 785.vēlēšanu iecirknī tā darba laikā, ieteicams, līdz 22.jūlija plkst.12. Lai balsotu atrašanās vietā, vēlētājam atkārtotās balsošanas dienā, 22.jūlijā, jāatrodas adresē, kas sasniedzama vēlēšanu iecirkņa komisijai.

Kā ziņots, lēmumu rīkot atkārtotu balsošanu Ķekavas novada 785.vēlēšanu iecirknī CVK pieņēma, jo 3.jūnija pašvaldību vēlēšanās, skaitot balsis, vēlēšanu dienā lietotajā vēlēšanu kastē tika atrastas par sešām derīgām vēlēšanu aploksnēm vairāk nekā bija vēlētāju parakstu vēlētāju sarakstā, un sešas balsis ietekmēja deputātu vietu sadalījumu starp kandidātu sarakstiem un kandidātiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu