NHL drafta pirmais numurs Hišers vēlas līdzināties Dacjukam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Sputnik/LETA/TVNET

Šveices jaunais talants Niko Hišers, kuru Nacionālās hokeja līgas (NHL) šā gada draftā ar pirmo numuru izvēlējās Ņūdžersijas «Devils», grib līdzināties slavenajam Krievijas centra uzbrucēja pozīcijas spēlētājam Pāvelam Dacjukam.

18 gadus vecais Hišers jūnijā kļuva par pirmo Šveices hokejistu, kuru NHL jauno spēlētāju izvēles ceremonijā pagodināja ar pirmo numuru.

Talantīgais uzbrucējs atzīst, ka viņa mīļākais spēlētājs ir Dacjuks, turklāt viņš vēlas līdzināties šim izcilajam Krievijas hokejistam.

Pašlaik 38 gadus vecais Dacjuks savas karjeras laikā 14 sezonas pavadīja NHL klubā Detroitas «Red Wings», līdz pērn viņš pievienojās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienībai Sanktpēterburgas SKA.

Hišers tāpat kā Dacjuks vēlas formas tērpa kreklam 13.numuru. «Devils» gan vēlāk vēl lems, vai komandas 35 gadu ilgajā vēsturē šveicietis kļūs par otro spēlētāju ar 13.numuru. Pat ja viņam piešķirs citu numuru, Hišers vēlas līdzināties Dacjukam.

«Man vienkārši ļoti patīk viņa spēles stils. Viņš ir «divvirzienu» spēlētājs - viens no labākajiem aizsardzībā un ļoti labs uzbrukumā. Es centīšos būt centra uzbrucējs, kā Dacjuks,» talantīgo Hišeru citē ESPN.

Dacjuks varētu būt labs paraugs jebkuram jaunajam spēlētājam. Viņš ir atzīts par vienu no 100 labākajiem spēlētājiem 100 gadu NHL vēsturē. Krievu hokejists trīs reizes atzīts par sezonas vislabāk aizsardzībā spēlējošo uzbrucēju, kā arī divas reizes «Red Wings» komandai palīdzējis izcīnīt Stenlija kausu.

«Devils» komandai nav izdevies iekļūt izslēgšanas turnīrā kopš 2012.gada, kad tā Stenlija kausa finālā zaudēja Losandželosas «Kings» hokejistiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu