Festivālā «Saulkrasti Jazz» norisināsies Baltijas bundzinieku konkursa fināls

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Festivālā «Saulkrasti Jazz» šodien plkst.19 norisināsies konkursa «Baltijas bundzinieku līga 2017» fināls.

Konkursa dalībnieki ir bundzinieki no visām Baltijas valstīm vecumā līdz 25 gadiem. Atsevišķi tika rīkoti atlases konkurss Lietuvā, Latvijā un Igaunijā. To rezultātā no katras valsts tika izvirzīti divi labākie bundzinieki, kuri šodien par pirmo vietu sacentīsies Saulkrastos. No Latvijas finālam izvirzīts Reinis Zariņš un Reinis Ašmanis.

Plkst.20 festivālā uzstāsies Krievijas trio «Kle2go». Mūziķi Vladimirs Golouhovs, Sergejs Klevenskis un Antons Gorbunovs pazīstami ar savu atšķirīgo spēles stilu, profesionalitāti un ievērojamu mūziķu karjeru.

Savukārt vakara noslēgumā plkst.21 koncertu sniegs Jelgava Bigbends kopā ar solisti Sesilu Vernī. Bigbends Raita Ašmaņa vadībā piedāvās Ellai Ficdžeraldai veltītu koncertprogrammu.

Kopš 1987.gada Vernī vadītais džeza kvartets ir regulāri koncertējoša vienība. Mūziķi kopā ieskaņojuši arī deviņus kompaktdiskus un apbalvoti ar Eiropas Džeza balvu. Viņa plūkusi uzvaras laurus dažādos konkursos Francijā un Vācijā, sadarbojusies ar Freiburgas Filharmonijas orķestri un kopš 2006.gada arī ar prestižo «WDR Big Band». Kopā ar «WDR Big Band» Vernī veidojusi programmu par godu Billijai Holidejai, bet tagad kopā ar bigbendu svinēs Ellas Ficdžeraldas simtgadi, atskaņojot tādus hitus kā «A-Tisket, A-Tasket», «Caravan», «All Of Me» un citus.

Savukārt Jelgavas Bigbends aktīvi muzicē kopš 1991.gada. Vairāk nekā 25 gadu laikā Jelgavas bigbends regulāri uzstājies dažādās Latvijas pilsētās, kā arī devies koncertbraucienos uz Lietuvu, Igauniju, Franciju, Vāciju, Somiju, Zviedriju, Spāniju, Itāliju, Čehiju, Meksiku, Brazīliju un Peru.

2007.gadā mūziķi laida klajā šobrīd vienīgo Jelgavas Bigbenda kompaktdisku, kas ierakstīts, sadarbojoties ar Raimondu Paulu, Intaru Busuli, Ievu Kerēvicu, Olgu Pīrāgu un Laimi Rācenāju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu