Amerikāņu miljonāra kompānija atzīta par autoražotāju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu kompānija Scuderia Cameron Glickenhaus, kuras īpašnieks ir režisors, uzņēmējs un multimiljonārs Džeimss Glikenhauss, saņēmusi Amerikas atzinību un turpmāk ir uzskatāma par autoražotāju, kuram ir tiesības izlaist 325 mašīnas gadā. Par to pavēstīts kompānijas Facebook vietnē.

Šobrīd kompānijas rīcībā ir tikai viens ielas automobilis - SCG003S. Tas apgādāts ar 4,4 litru twin-turbo V8 motoru, kurš attīsta 750 ZS un 800 Nm. Līdz 96 km/h auto paātrinās 2,9 sekundēs un maksimāli var attīstīt vairāk nekā 350 kilometrus stundā, raksta Motor.ru.

Pirmais SCG003S eksemplārs, kuru var lietot braukšanai pa koplietošanas ceļiem, tiks parādīts sarīkojumā Quail Motorsports Gathering, kurš augusta vidū notiks Kalifornijas štatā, ASV.

SCG003 ir arī sacīkšu versija, kuras nosaukuma otrā daļa ir 003C. Šis auto startē izturības sacensībās, tai skaitā Nirburgringas 24 stundu braucienā, kur ar to tika uzstādīts absolūti ātrākais laiks kvalifikācijas sesijā un izcīnīta uzvara SP-X klasē. Kopvērtējumā TRAUM MOTORSPORT SA, kas brauca ar SCG003C, ieņēma 19.pozīciju.

Scuderia Cameron Glickenhaus plāno izlaist vēl vienu ielas modeli ar apzīmējumu CS. Šis auto līdzināsies SCG003S, taču būs tuvāks sacīkšu mašīnai.

SCG003C
SCG003C Foto: Publicitātes foto

Lai kāda būtu SCG003 versija, visas tās maksā ap 2 miljoniem ASV dolāru.

Scuderia Cameron Glickenhaus plānotais ražošanas apjoms šogad ir 4 - 6 automobiļi. Nākamgad izlaides apjomu jau varētu paaugstināt līdz 10 mašīnām, bet perspektīvā jau ražot 100 mašīnas gadā.

Var piebilst, ka Scuderia Cameron Glickenhaus apgalvo, ka tās būvētais auto spēj Nirburgringas Nordšleifi izbraukt 6 minūtēs un 30 sekundēs. Dokumentāri tas gan nav pierādīts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu