Pazudušie Latvijas bērni. Viņus aizvien gaida mājās (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Katru gadu Latvijā pazūd vidēji simts bērni - lielāko daļu atrod. Daudzi ir tā sauktie «regulārie klaiņotāji», nākuši no sociāli nelabvēlīgas vides, mācās speciālajās internātskolās, un bēguļo. Dažus atrod mirušus, dažus neatrod - iet gadi, bet bērnu likteņi ir miglā tīti. Neziņa ir briesmīgākais, kas var piemeklēt vecākus. Portāls TVNET apkopoja informāciju par tiem Latvijas bērniem, kurus policija līdz šim nav atradusi. Ja kādam ir zināma viņu atrašanās vieta, policija lūdz zvanīt 110.

 
Kristīne Volkova
Kristīne Volkova Foto: Valsts policija

Kristīne Volkova

9 gadus vecā Kristīne Volkova fotogrāfijā redzama sirsnīgā priekā samiegtām acīm. Bērnišķīgi apaļajos vaigos bedrītes. Sīko bizīšu galos lielas lentas. Vecāki glīto meiteni ģērba baltā. Arī pazušanas dienā viņai mugurā bija alta jaka un balta cepure. 2001. gadā dzimušo Kristīni pēdējo reizi redzēja 2010. gada 26.martā, pastaigājamies pie Rēzeknes upes tilta. Policija pieļauj, ka bērns nezināmā veidā iekritis ūdenī un gājis bojā.

 
Alekss Jemeļjanovs
Alekss Jemeļjanovs Foto: Valsts policija

Alekss Jemeļjanovs

8 gadus vecais Alekss 2010. gada 29.martā izgāja no mājām Daugavpilī un neatgriezās. Puisīša vaigu rotāja trīs mazas dzimumzīmes, četru priekšējo zobu trūka. Viņam mugurā bija zaļa jaka, zila cepure ar nagu, kājās gumijas zābaki. Bērns neatgriezās.

 
Jānis Tkačenko
Jānis Tkačenko Foto: Valsts policija

Jānis Tkačenko

Baltais krekls puikam ir par lielu. Melno vesti rotā baltas lentes pušķis. Mazais ir uzcirties, acīs prieks. Rokā diploms «Adamovas superpuika – skatītāju simpātija». 2012. gada oktobrī internātskolas audzēknis aizbēga no Rēzeknes slimnīcas un pazuda. Vispār jau sākumā neviens neuztraucās, jo zēns bija no tiem - klaiņotājiem. Pablandīsies, sagribēs siltu ēdienu, mīkstu guļvietu un atgriezīsies! Taču šoreiz viņš nepārnāca.

 
Sandis Lankovskis
Sandis Lankovskis Foto: Valsts policija

Sandis Lankovskis

14 gadu vecais Sandis Lankovskis mācījās internātpamatskolā Koknesē. Pēdējo reizi viņu 2014. gada 13.oktobrī redzēja Bauskas autoostā. Sākumā bija aizdomas, ka viņš aizbraucis uz Jēkabpili un klaiņo kopā ar draugiem. Puisēns vairs nepārnāca.

 

Ruslans Žigunovs

13 gadus vecais Ruslans Žigunovs pēdējo reizi tika redzēts 2014. gada 16.jūnijā ap plkst.10.20 Valsts probācijas dienesta telpās, Rēzeknē, Atbrīvošanas alejā 93. Viņš bija ģērbies zilā kreklā, pelēkā džemperī ar svītriņām, pelēkā vējjakā, zilās biksēs. Augums 140 m, kalsnas miesas būves, tumši īsi mati.

 
Ruslans Žigunovs
Ruslans Žigunovs Foto: Valsts policija

Daņila Grigorjevs

15 gadus vecais Daņila Grigorjevs pēdējo reizi redzēts pavisam nesen - 9. jūnijā Rīgā, Maskavas ielā 178/1. Grigorjevs var uzturēties Rīgas centra rajonā vai Ķengaraga rajonā. Viņš ir 155 cm, kalsnas miesas būves, mati īsi tumši. Apģērbs nav zināms.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu