Jūrmalas dome festivāla «Laima Rendez Vous Jūrmala» organizēšanai piešķirusi 200 000 eiro

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Jūrmalas dome festivāla «Laima Rendez Vous Jūrmala» organizēšanai piešķīrusi 200 000 eiro, aģentūrai LETA pastāstīja Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis (ZZS).

Viņš skaidroja, ka ar šiem līdzekļiem tiek apmaksāta Dzintaru koncertzāles īre, dažādi tehniskie pasākumi, kā arī mākslinieku ēdināšanas un izmitināšanas izmaksas. Kopējās festivāla izmaksas ir ap 1,2 līdz 1,3 miljoniem eiro.

«Mums ir jākoncentrējas uz šādiem pasākumiem. Šādiem festivāliem ir liela publicitāte gan postpadomju telpā, gan arī citās valstīs. Tas iepazīstina ārvalstu skatītājus ar Jūrmalu. Tā ir netieša reklāma, kuru citādi par tādu naudu nevarētu nopirkt,» sacīja Truksnis.

Viņš norādīja, ka Jūrmalas dome šādi atbalsta arī citus festivālus, tostarp «Jūrmalas festivālu», Ineses Galantes «Summertime», un šādi festivāli laika gaitā ir kļuvuši par vienu no Latvijas tūrisma nišām.

Kā ziņots, festivāls «Laima Rendez Vous Jūrmala» norisināsies no 20.jūlija līdz 23.jūlijam, tā laikā kopskaitā vairāk nekā 40 izpildītāji priecēs Dzintaru koncertzāles klausītājus, aģentūru LETA informēja festivāla preses dienesta pārstāve Ilze Pleša.

Starptautiskais festivāls aizsākts 2015.gadā. Apmeklētāji festivālā varēs dzirdēt solistus un kolektīvus no Latvijas, Krievijas, Ukrainas, Kazahstānas un citām valstīm. Jau zināms, ka festivālā piedalīsies Krievijas estrādes zvaigznes Valērijs Meladze un Leonīds Agutins, kā arī Gruzijas mākslinieki Vahtangs Kikabidze un Nani Bregvadze. Savu dalību apstiprinājis arī iepriekšējā festivāla pārsteigums - Ukrainas balets «Freedom Ballet». Festivālā būs dzirdami arī Zviedrijas un Igaunijas mūziķi, savukārt plaši pārstāvēta būs arī Latvijas mūzikas skatuve, no kuras pirmie zināmie viesi ir mūziķi Intars Busulis un Jānis Stībelis.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu