Festivālā «Saulkrasti Jazz» skandināvu un baltiešu mūziķi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Uz festivāla «Saulkrasti Jazz» skatuves šovakar kāps trīs mūziķu apvienības no Skandināvijas un Baltijas valstīm.

Pirmie vakara koncertā plkst.19 uzstāsies «LSD Trio» no Zviedrijas. «Viņu muzikālais izpildījums sevī ietver plašu noskaņu spektru - skarbumu, neziņu, maigumu un vieglumu, bet pati mūzika pildīta ar prieku, līksmību un lipīgiem svinga ritmiem,» norāda festivāla rīkotāji.

Hārdroku un džeza improvizāciju apvienojošais kvartets «Heavy Beauty» (Igaunija/Lietuva) savu muzikālo priekšnesumu sāks plkst.20. Grupas centrālais instruments ir reti izmantotais basa saksofons, kura «plašais skanējums spēj mainīties no klasiski gaumīga skaistuma līdz neapstrādāti raupjai skaņai».

Lietuviešu saksofonists Ļuds Mockūns un igauņu ģitārists Jāks Soārs ir vieni no starptautiski aktīvākajiem džeza mūziķiem Baltijā. Abi mākslinieki iepazinās pagājušā gadsimta 90. gadu beigās Kopenhāgenā, kur kopā studējuši Kopenhāgenas Ritma konservatorijā. Apvienojoties ar Igaunijā plaši pazīstamo rokmūziķi Henno Kelpu un bundzinieku Andrusu Lillepē, 2016. gadā klajā nāca kvarteta «Heavy Beauty» debijas albums «Propaganda».

Savukārt plkst.21 muzicēs orķestris «Trump Conception» no Igaunijas, kas izpilda grupas līdera, komponista un basa spēles meistara Janno Trumpa kompozīcijas. 2016.gadā klajā nāca viņu debijas albums «One», kas guva augstu novērtējumu vietējās mūzikas žurnālistikas aprindās un tika izvēlēts par mēneša albumu radiostacijā «Radio Tallinn».

Trumps savas karjeras laikā ir piedalījies vairāku disku ierakstos un koncertējis kopā ar daudziem Igaunijas labākajiem džeza un popmūziķiem. 2015.gadā viņš nolēma dibināt savu ansambli, lai izpildītu paša radītās kompozīcijas. Orķestrī muzicē 10 dalībnieki, kas ir vieni no pazītākajiem un veiksmīgākajiem Igaunijas džeza mūzikas māksliniekiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu