BK «Ventspils» apstiprina lietuvieša Jucika pievienošanos

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: 15min.lt/LETA

Basketbola klubs «Ventspils» oficiāli noslēdzis līgumu ar 27 gadus veco un 2,06 metrus garo lietuviešu spēka uzbrucēju Juļusu Juciku, otrdien paziņoja komanda.

Par lietuvieša pievienošanos Latvijas vicečempionei jau iepriekš medijos bija izskanējusi informācija, taču otrdien klubs to oficiāli apstiprināja.

Lietuviešu basketbolistam šis ir pirmais profesionālais līgums ārpus dzimtenes. Profesionālā basketbolista gaitas Juciks uzsāka Šilutē, pēc tam vairākus gadus pārstāvēja Šauļu komandu, bet pēdējās divas sezonas bija Viļņas «Lietuvos rytas» spēlētājs.

Aizvadītajā sezonā viņš Lietuvas Basketbola līgā (LKL) vidēji iemeta 3,5 punktus un izcīnīja 1,5 atlēkušās bumbas. Tikmēr ULEB Eiropas kausā viņš caurmērā izcēlās ar 5,4 punktiem.

2016.gadā kopā ar «Lietuvos rytas» viņš izcīnīja Lietuvas kausu, bet 2014. un 2015. gadā kā Šiauliai spēlētājs kļuva par Baltijas Basketbola līgas čempionu. Savukārt 2011.gadā viņš kopā ar Lietuvas studentu izlasi Pasaules universiādē izcīnīja bronzas medaļu.

BK «Ventspils» vēsturē Juciks būs septītais lietuviešu spēlētājs. Agrāk komandā spēlējuši Kestutis Šestoks (2004, 2005), Marionas Petravičus (2006), Šauļus Kuzminsks (2011), Mihailo Aņisimovs (2016), Sims Buterlevičus (2016) un Edgars Žeļonis (2017).

Šobrīd BK «Ventspils» rīcībā ir deviņi spēlētāji – Ronalds Zaķis, Rihards Lomažs, Ingus Jakovičs, Māris Ziediņš, Aigars Šķēle un jaunpienācēji Bleiks Hamiltons, Maiks Brusevics, Artūrs Bērziņš un Juliuss Juciks.

«Ventspils» šā gada LBL finālsērijā negaidīti pārliecinoši ar 0-4 piekāpās «VEF Rīga» komandai, kamēr Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgā nepārvarēja izslēgšanas turnīra pirmo kārtu.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu