«Lokomotīves» spīdvejistiem zaudējums «Nice» līgas līderu cīņā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Daugavpils «Lokomotīves» spīdveja komanda svētdien piedzīvoja zaudējumu Polijas pēc spēka otrās līgas jeb «Nice» čempionāta līderu cīņā.

«Lokomotīve» savā trekā ar 39:51 piekāpās kopvērtējuma pirmajā vietā esošajai Tarnovas «Grupa Azoty Unia» komandai.

Lielisku sniegumu Daugavpils vienības rindās šajā cīņā demonstrēja Maksims Bogdanovs, kurš uzvarēja visos savos piecos braucienos, tādējādi komandai atvezdams 15 punktus. Tikmēr pie deviņiem punktiem tika soms Timo Lahti, kamēr ar pieciem atzīmējās Ķasts Poudžuks un Jevgeņijs Kostigovs.

Kopvērtējumā tagad līderpozīcijā esošajai Tarnova «Grupa Azoty Unia» komandai ir 22 punkti 11 cīņās, bet pa 16 punktiem ir Pilas «Euro Finannce Polonia» un «Lokomotīvei», kas gan aizvadījusi jau 12 dueļus.

«Lokomotīve» pērn otro gadu pēc kārtas kļuva par Polijas pēc spēka otrās jeb «Nice» līgas uzvarētājiem, finālā divu cīņu summā ar trīs punktu pārsvaru pārspējot Lodzas «Orzel» komandu. Pēc noteikumiem «Nice» līgas uzvarētāji iegūst tiesības startēt ekstralīgā, tomēr «Lokomotīvei» tas otro gadu pēc kārtas tika liegts.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pagājušajā nedēļas nogalē viens no vadošajiem Latvijas spīdveja braucējiem Andžejs Ļebedevs Gistrovas trekā Vācijā izcīnīja otro vietu Eiropas čempionāta otrajā finālposmā, pārņemot vadību arī sezonas kopvērtējumā.

Līdz šim nevienam Latvijas sportistam šāda mēroga sacensībās tik augstu vietu vēl nebija izdevies izcīnīt.

Līdz ar to pēc diviem posmiem Ļebedevs kopvērtējumā ieguvis 25 punktus, kas viņam ļāvis kļūt par jauno Eiropas čempionāta līderi. Tikmēr par punktu mazāk ir krievam Artjomam Lagutam, bet trešais ar 21 punktu ir čehs Vāclavs Milīks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu