Pirmizrāde klāt! Viss, kas jums jāzina par seriālu «Troņu spēle»...

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau 17.jūlijā televīzijas ekrānos atgriezīsies episkā fantāzijas drāma «Troņu spēle». Uzticamie seriāla fani jau mēnešiem ilgi rūpīgi seko ikvienai, pat vismazākajai informācijas druskai, lai prognozētu iespējamos notikumus jaunākajās sērijās.

Kā zināms, «Troņu spēles» darbība norisinās iedomātā pasaulē, kas līdzinās viduslaiku Eiropai, kur vairākas ietekmīgas dzimtas cīnās par Dzelzs troni un Septiņu valstību apvienošanu. Jaunās sezonas sižeta līnijas atšķirsies no līdz šim izdotajām Džordža Mārtina sāgas «Dziesma par ledu un uguni» grāmatām. Jācer, ka seriālā redzamie notikumi būs atrodami vēl neizdotajās grāmatās «Ziemas vēji» un «Sapnis par pavasari».

Ziema patiešām ir klāt – tieši tādēļ 7.sezonas sērijas skatāmas vēlāk nekā iepriekš ierasts, proti, tika gaidīts filmēšanai piemērots pelēks un nemīlīgs laiks. Jaunajā sezonā būs septiņas sērijas, īsākā no tām ilgs aptuveni 50 minūtes, bet garākā – teju 90 minūtes.

Lūk, desmit labas teorijas par notikumiem, kuri varētu risināties seriāla «Troņu spēle» jaunajā, 7.sezonā.

Džons Sniegs uzzina patiesību par saviem vecākiem

Mēs jau zinām, ka populārā fanu ideja par R+L=J ir patiesa, proti Džona Sniega (Kits Haringtons) vecāki ir Raigars Tārgārjens un Lianna Stārka. Kādā 7.sezonas reklāmas foto ir redzams Džons Ziemmalas kapenēs, kur ir apglabāta Lianna Stārka. Taču kā viņš par to uzzināja? Kāds labdaris pateica patiesību? Bija kāds čuksts vai mājiens par Sniega tēva kapavietu? Cita teorija vēsta, ka unikālā sudraba stīga, kas reiz piederēja Raigaram, ir paslēpta Liannas kapenēs. Tāpat ir ideja, ka šis viss varētu liecināt par Džona tikšanos ar Dinerīsu Tārgārjenu (Emīlija Klārka) un iespējamām kāzām.

Foto: publicitātes/HBO

Apvienojas Stārki - Ārija ar Sansu

Par šo teoriju liek domāt video ar «Troņu spēles» tērpu dizaineri Mišelu Klaptonu iekļautie kadri. Ārija Stārka (Meisija Viljamsa) zirga mugurā ir cieši satvērusi savu uzticamo zobenu Adatu. Pēc dažām sekundēm video redzama Ziemmala ar Sansu (Sofija Tērnere), taču viņai aiz muguras, fonā ir redzama Adata. Tas var nozīmēt, ka Ārija ir atgriezusies mājās un apvienojusies ar vecāko māsu. Jāsaka, ka fani cer uz visu jauno Stārku apvienošanos. Piemēram, var pieņemt, ka mājās beidzot dosies Brans Stārks (Īzaks Hempsteds Raits), kurš jaunās sezonas video vispirms redzams pie Sienas kopā ar Mīru Rīdu (Elija Kendrika), bet pēc tam - ratiņkrēslā Ziemmalas pagalmā. Viņš, iespējams, tiksies ar Sansu un viņas pusbrāli Džonu Sniegu.

Eurons Greidžojs sagūstīs Elāriju Sendu un nogādās viņu Sersejai

Tas pats video atklāj ainu, kurā redzama Serseja Lanistera (Lēna Hīdeja), visticamāk, Karaļa ostā un važās iekalta faktiskā Dornes valdniece Ellārija Senda (Indira Varma). Fanu vietne «Talking Throne» sasaistīja šo ainu ar kādu paparaci attēlu, kurā redzams Eurons Greidžojs (Fils Asbeks), kas ierodas Karaļa ostā ar Ellāriju Sendu, Tiēnu Sendu un Jaru Greidžoju kā gūsteknēm. Nav zināms, kur sievietes sagūstītas, taču rādās, ka Eurons viņas vēlas nodot Sersejai kā maksu par kādu darījumu. Ņemot vērā to, ka Ellārija nogalināja Sersejas meitu Mīrcelu, tikšanās solās būt neganta.

Foto: publicitātes/HBO

Gendrijs atgriežas

Ārlaulībā dzimušais Roberta Barateona dēls Gendrijs pēdējo reizi redzēts trešajā sezonā, kad sers Dāvoss to paglāba no Melisandras, kas vēlējās viņu nogalināt. Teoriju par Gendrija atgriešanos apstiprina fakts, ka aktieris Džo Dempsijs redzēts Belfāstā, kur tika filmētas «Troņu spēles» jaunās sērijas. Iespējams, viņa ceļi krustosies ar Tīrionu Lanisteru (Pīters Dinkleidžs). Iespējams, viņš bijis tas, kuru Roberts Barateons sūtīja nogalināt Raigaru Tārgārjenu.

Ārija Stārka atkal satiks Nimēriju

Nimērija ir pēdējais Stārku briesmīgais vilks, ja vien viņa vēl ir dzīva. Ārija viņu pazaudēja ļoti, ļoti sen, pēc uzvaras pār Džofriju Barateonu. Fanu vietne «Watchers on the Wall» ziņo, ka seriāla filmēšanas grupa redzēta Kalgari, Kanādā, kur parasti tiek filmēti skati ar vilkiem. Jādomā, kāds no tiem patiešām izskatījās pēc Nimērijas, it īpaši, ja turpat līdzās bijusi Ārijas atveidotāja, aktrise Meisija Viljamsa.

Džeimss Lanisters nogalinās Serseju

Reiz Sersejai tika pareģots: «Tu nekad neapprecēsi princi. Tu apprecēsi karali. Tu būsi karaliene, kādu laiku. Tad nāks cits, jaunāks, skaistāks, lai tevi sagūstītu un atņemto ko sirdij tuvu. Karalim būs 20 bērnu, tev būs trīs. Zelts būs viņu kroņi, zelts būs viņu līķauts.» Savukārt ceturtajā «Dziesmas par ledu un uguni» grāmatā «Vārnu dzīres» ir šāds pareģojums: «Kad tavas asaras tevi slacīs, Valonkars aptīs savas rokas ap tavu balto kaklu un dzēsis tavu dzīvību.» «Valonkars» valīriešu valodā nozīmē «jaunākais brālis», proti, var pieļaut, ka Serseju, iespējams, nogalinās Tīrions vai Džeimss Lanisters (Nikolajs Kosters-Valdavs). Tīrionam jau līdz šim bija daudz iemeslu, lai nogalinātu vecāko māsu, taču arī Džeimsam tādu netrūkst. Atcerieties, kā mainījās viņa attieksme pret Serseju pēc tam, ka viņas mahināciju rezultātā pašas dēls Tommens izdarīja pašnāvību. Pēc tam Serseja kļuva par Septiņu valstību karalieni. Ja viņa tā turpinās, brālis nešpetno karalieni patiešām nogalinās.

Ārija nogalinās Petīru Beilišu

Fani ir pārliecināti, ka Petīram Beilišam nav atlicis daudz un pavisam drīz viņu nogalinās kāds no Stārkiem. Kaut arī Sansai ir neskaitāmi iemesli viņu nobeigt, it īpaši pēc Petīra manipulēšanas mēģinājumiem, tomēr fanu teorijas liek domāt, ka slepkava drīzāk būs Ārija, kas ir ceļā uz Ziemmalu. Jaunā Stārka uzzinās par Beiliša shēmām pret viņu ģimeni un mēģinājumiem noskaņot Sansu pret Džonu Sniegu, pēc tam iekļaus arī Petīru savā upuru sarakstā. Starp citu, kādā fotogrāfijā Meisija Viljamsa ir redzama, turot Beiliša krustiņu.

Foto: publicitātes/HBO

Tīrions Lannisters patiesībā ir Tārgārjens

Tīrions Lanisteru ģimenē vienmēr ir bijis autsaiders, taču šī fanu teorija liecina, ka viņa tēvs nav vis Tīvins Lannisters, bet gan Sliktais karalis Ērijs Tārgārjens. Tādējādi Tīrions ir Dinerīsas Tārgārjenas pusbrālis. Runā, ka Ērijs ieskatījās Džoannā Lanisterā jau pēc tam, kad viņa bija precējusies ar Tīvinu. Grāmatās Tārgārjeniem ir violetas acis un sudrabaini mati, savukārt Lannisteriem – zaļas acis un zeltaini mati. Tīrionam acis ir dažādās krāsās - viena melna un otra zaļa, turklāt gaiši blondi mati. Jāsaka, ka skaitlim trīs ir svarīga nozīme Tārgārjenu ģimenē. Piemēram, Dinerīsai ir trīs pūķi, taču kurš ar tiem lidos? Tā kā, izrādās, Džons Sniegs ir Tārgārjens, viņš varētu būt viens no tiem. Trešais varētu būt Tīrions. Atcerēsimies, tad, kad Tīrions atbrīvoja pūķus no cietuma, tā bija pirmā reize, kad vēl kāds cits, izņemot Dinerīsu, bija tuvu pieaugušam pūķim un palika dzīvs.

Brans ļaus Baltajiem staigātājiem iziet cauri Sienai

Pēc «Dziesmas par ledu un uguni» fanu teorijām, Brans Stārks varētu ļaut Baltajiem staigātājiem iziet cauri Sienai, lai viņi sagrautu Septiņas valstības. Der atcerēties, ka kādā brīdī, kad Brans ieraudzīja Baltos staigātājus, Nakts karalis viņam pieskārās un atstāja zīmi uz rokas. «Iezīmējot» Branu, Nakts karalis padarīja viņu sasniedzamu. Iespējams, Stārks turpinās izvairīties no Baltajiem staigātājiem, ejot uz dienvidiem no Sienas, taču nejauši viņus ielaidīs.

Sems Tārlijs uzzinās kaut ko svarīgu Citadelē

«Troņu spēles» labākais grāmatu tārps Semvels Tārlijs (Džons Bredlijs) beidzot ir ieradies Citadeles bibliotēkā, tas nozīmē, ka viņam ir pieejamas neskaitāmas grāmatas par šīs pasaules vēsturi. Ko viņš atradīs? Ziņas par Džona Sniega patieso izcelsmi? Sen pazaudēto valīriešu metāla kausēšanas aprakstu? Atslēgu, kā uzveikt Baltos staigātājus? Varbūt viņš vienkārši pieraksta visu stāstu nākamajām paaudzēm? Patiesībā Sema milzīgā mīlestība pret lasīšanu un rakstīšanu apstiprina ideju, ka viņš vai viņa dēls ir tie, kuri galu galā pierakstīs visu «Dziesmu par ledu un uguni».

Interesanti, ka Džordža Mārtina grāmatu un seriāla analīze liecina, ka Tīrions Lanisters ir parādījies 54 sērijās un bijis uz ekrāna 300 minūtes. Džons Sniegs bijis 268 minūtes, bet Dinerīsa Tārgārjena – 221 minūti. Savukārt Serseja Lannistera ekrānos sešās sezonās bijusi redzama vien 201 minūti.

Foto: publicitātes/HBO

Seriāla «Troņu spēle» īpašā pievilcība slēpjas tā spējā uzburt bailēm, šausmām dramatisma un majestātiskuma caurvītu misticisma noskaņu, kas skatītājam dažbrīd šķiet teju vai taustāma. Fascinējoša ir seriāla radītāju drosme atkailināt cilvēka dabu un aplūkot to visā daudzveidībā.

«Troņu spēles» veidotāji iesaka: neskatīties to sīkrīku ekrānos. «Tas mani nogalina – redzot, cik daudz cilvēku skatās seriālu viedtālruņos, jo sešu collu ekrānos nav iespējams ieraudzīt visu seriāla spozmi,» atzina seriāla producents Deivids Beniofs.

Pie atsevišķu sēriju režijas strādājuši Džeremijs Podesva, Marks Mailods, Mets Šakmans un Alans Teilors. Lomās: Alfijs Alens, Džons Bredlijs, Gvendolīna Krisija, Emīlija Klārka, Nikolajs Kosters – Valdavs, Pīters Dinkledžs, Natālija Emanuēla, Eidans Džillens, Aiens Glens, Kits Haringtons, Lēna Hīdeja, Izaks Hempsteds – Raits, Konleta Hila, Rorijs Makkeins, Sofija Tērnere. Epizodēs filmējies arī britu dziedātājs Eds Šīrans un ASV smagā metāla grupas «Mastodon» ģitārists un solists Brents Hinds.

Skaties un nepalaid garām: seriāls «Troņu spēle» kanālā FOX sākas jau pirmdien, 17.jūlijā plkst. 22:00!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu