BMX braucējs Treimanis piektais EČ; Štrombergs nepārvar ceturtdaļfinālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ervijs Rītiņš

Latvijas elites BMX riteņbraucējs Edžus Treimanis sestdien Francijā izcīnīja piekto vietu Eiropas čempionātā, kamēr vēl viens komandas līderis Māris Štrombergs nepārvarēja ceturtdaļfināla barjeru.

Par Eiropas čempionu vīriešu elites grupā kļuva pašreizējais pasaules čempions Žorī Dodē no Francijas, kurš finālā par 0,15 sekundēm apsteidza Nīderlandes braucēju Tvanu van Gentu, bet uz goda pjedestāla stājās vēl viens francūzis Andrē Silvēns.

Savukārt Treimanis finālā ieguva piekto vietu, no uzvarētāja atpalikdams 0,92 sekundes.

Finālā Treimanis startēja no septītā celiņa. Pirmajā taisnē līderpozīcijas izkaroja mājinieku favorīts Dodē, kuram sekoja nīderlandietis van Gents. Latvietis pēc pirmās virāžas uzlaboja savas pozīcijas, ieņemot piekto vietu, turklāt atlikušajā daļā šo pozīciju sportists arī saglabāja.

Pirms tam pusfinālā Treimanis bija ceturtais, kā pēdējais no sava brauciena sasniedzot finālu. Savukārt Pekinas un Londonas olimpisko spēļu čempions Štrombergs nespēja pārvarēt ceturtdaļfināla barjeru, braucienā, kurā uzvaru izcīnīja Treimanis, pārliecinoši paliekot pēdējais starp četriem dalībniekiem.

Tikai Štrombergs un Treimanis spēja pārvarēt priekšbraucienus un astotdaļfinālu, jo tajā pirmajā četriniekā neiekļuva ne Latvijas čempions Rihards Veide, ne Kristens Krīgers.

Savukārt dāmām junioru konkurencē par Eiropas vicečempioni kronēta Latvijas pārstāve Vineta Pētersone, kamēr bronzu izcīnīja Vanesa Buldinska. Tikmēr zelts tika Lielbritānijas sportistei Bleinai Ridžei Deivisai, no kuras Pētersone atpalika tikai 0,09 sekundes.

Pērn Eiropas čempionāta bronzas medaļu sieviešu elites grupā izcīnīja Sandra Aleksejeva.

Tikmēr puišiem junioru konkurencē Latvijas pārstāvjiem tik labi neklājās, jo pusfinālu nepārvarēja Mikus Strazdiņš un Vladimirs Boltiks, kamēr pirms tam no tālākas dalības jau bija izstājies Filips Krists Rozītis.

Sestdien jau no rīta Eiropas čempionāta sacensības aizvadīja jaunāko grupu braucēji 7-11 gadu vecumā. No Latvijas sportistiem lielajā finālā spēja iekļūt kopumā desmit braucēji. Desmit gadus vecu puišu grupā, uzvarot visus dienas braucienus, par čempionu kļuva Kristers Apels, kamēr ceturto vietu šajā grupā ieguva Markuss Ozoliņš.

Savukārt 11 gadus vecu meiteņu grupā līdz finālam pārliecinoši aizkļuva Paula Kibare un Paula Zavinska, kuras arī finālā izcīnīja pirmās divas vietas. Vēl vienu goda pjedestālu atnesa deviņu vecuma meiteņu grupas sportiste Adelīna Kārkliņa, kura izcīnīja trešo vietu. Uz goda pjedestāla trešā pakāpiena astoņus gadus vecu puišu konkurencē kāpa arī Markuss Domorackis.

Svētdien visas dienas garumā Eiropas čempionātā startēs jauniešu un amatieru grupu sportisti.

Dažādās vecuma un meistarības grupās Eiropas čempionātā startēja kopumā 85 Latvijas BMX braucēji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu