Latiševa-Čudare ar personīgo rekordu 400 metru skrējienā iekļūst U-23 EČ finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas skrējēja Gunta Latiševa-Čudare piektdien Polijā ar teicamu skrējienu, kurā viņa ievērojami laboja personīgo rekordu un uzrādīja labāko rezultātu starp visām dalībniecēm, iekļuva U-23 Eiropas čempionāta finālā 400 metru distancē.

Riodežaneiro olimpisko spēļu dalībniece Latiševa-Čudare finišu sasniedza pēc 51,80 sekundēm, kas ir šīs sezonas labākais rezultāts Eiropā U-23 vecuma grupā, kā arī desmitais labākais Vecajā kontinentā.

Latiševa-Čudare personīgo rekordu laboja par 0,37 sekundēm, reizē uzstādot arī jaunu Latvijas U-23 rekordu, jo arī iepriekšējais (52,17), kas tika sasniegts 2015.gada pasaules čempionātā Pekinā, piederēja viņai.

Latvijas skrējēja pārliecinoši uzvarēja savā priekšskrējienā, tuvāko sekotāju Lauru de Viti no Nīderlandes pārspējot par 0,35 sekundēm.

Arī nākamjos divos priekšskrējienos neviena dalībniece nebija ātrāka, līdz ar to Latiševa-Čudare finālā iekļuva ar labāko rezultātu, kamēr otra labākā bija Anita Horvata no Slovēnijas, kura finišu sasniedza pēc 51,94 sekundēm, labojot savas valsts rekordu.

Finālā iekļuva pa divām ātrākajām no trim priekšskrējieniem, kā arī nākamo divu labāko rezultātu īpašnieces.

Zīmīgi, ka pirms piektdienas starta Latiševas-Čudares labākais šīs sezonas rezultāts bija 53,08 sekundes.

Finālsacvensības 400 metru skrējienā notiks sestdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu