Aicina pieminēt mirušo zēnu - Ivanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dana France/Apollo

Piektdien, 14. jūlijā, Liepājā, Tosmāres kapos, notiek atvadīšanās no piecus gadus vecā Ivana Berlandina, kurš bija pazudis no savām mājām Liepājā un pēc ilgiem meklējumiem atrasts mežā miris.

Atvadīties no mirušā bērniņa ieradušies ne vien Ivana tuvinieki un kaimiņi, bet arī cilvēki, kas piedalījās viņa meklēšanā un pārdzīvoja notikušo.

Visas dienas garumā ikviens Ivana piemiņai var nolikt ziedus pie Rīgas Kristus piedzimšanas pareizticīgo katedrāles.

Sociālajos tīkos cilvēki tika aicina ieturēt trīs minūšu klusuma brīdi Ivana piemiņai tieši plkst.15, kad sākās bēres.

Liepājā un apkārtnē desmit dienas policija un 4000 brīvprātīgie meklēja mazo puisīti, kas no savām mājām Tosmārē, Pāvilostas ielā, bija izgājis agrā 1. jūlija sestdienas rītā. Notiekošajam sekoja burtiski visa Latvija.

Piederīgie par to, ka piecus gadus vecais zēns pazudis policijai paziņoja tikai nākamajā dienā, kad arī sākās vērienīgā meklēšana. Zēna mirstīgās atliekas Dubeņu ciemā brikšņos atrada 11. jūlija vakarā.

Policija pieļauj, ka puika viens pats, visticamāk, sajaucot pieturvietas, aizbraucis ar autobusu Grobiņas virzienā. Novērošanas kameru ierakstos redzams, ka viņš ir apjucis, bet pēc tam mērķtiecīgā solī dodas garāžu virzienā. Ap to laiku Dubeņu pusē sākās spēcīgs negaiss. Iespējams, ka bērns izbijies un iebēdzis mežā.

Policija sākusi kriminālprocesu. Šajā lietā policija vērtēs gan mātes, gan kaimiņu un autobusa šofera, kas bērnu izsēdināja Dubeņos, iespējamo atbildību. Mēneša laikā būs zināms zēna nāves cēlonis. Jau izteikta versija, ka viņš varētu būt miris no ķermeņa atdzišanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu