Sākas 11. starptautiskais bērnu un jaunatnes cirka festivāls «Brīnumu pilna pasaule!»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No 14. līdz 16. jūlijam cirka teltī Lucavsalā norisināsies 11. starptautiskais bērnu un jaunatnes cirka festivāls «Brīnumu pilna pasaule!», kas šogad pulcēs ap 80 jauno mākslinieku no Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Ukrainas un Šveices! Festivāla konkursam apstiprinātie bērni un jaunieši vecumā no 5 līdz 25 gadiem, kas kopumā pārstāv 17 dažādas cirka skolas un studijas no 11 pilsētām, jau ir izturējuši grūto atlasi. Nu viņi ir gatavi rādīt savus priekšnesumus starptautiskai žūrijai, kuras sastāvā darbosies vadošie cirka jomas speciālisti no Šveices, Dānijas, Krievijas, Zviedrijas, Ukrainas, Baltkrievijas un Latvijas. Tradicionālo cirka mākslas festivālu ar Rīgas domes atbalstu šogad rīko Cirka mākslinieku asociācija.

Trijās festivāla norises dienās cirka teltī Lucavsalā būs skatāmas četras krāšņas, konkurences un sāncensības gara bagātas izrādes, kurās dalībnieki demonstrēs savas prasmes dažādos cirka mākslas žanros, kas apgūtas grūtos treniņos, taču sagādā jaunajiem māksliniekiem patiesu prieku. Viņi parādīs, ka pasaule tik tiešām ir brīnumu pilna!

Piektdien, 14. jūlijā, pulksten 18:30 būs skatāma festivāla atklāšanas izrāde, kurā tiks pārstāvētas visas dalībvalstis, pilsētas un cirka studijas, savukārt 15. jūlijā pulksten 13:00 būs skatāma konkursa programma A, bet pulksten 17:00 – konkursa programma B. Abās izrādēs konkursantu sniegumu vērtēs starptautiska žūrija, kā arī skatītāji, kuru balsojums noteiks šā gada festivāla «Skatītāju simpātijas» balvas ieguvēju. Gan žūrijas locekļu, gan skatītāju balsojuma rezultāti taps zināmi svētdien, 16. jūlijā, kad festivāla Galā izrādē pulksten 18:00 tiks paziņoti tie jaunie talanti, kuri šogad ir izcīnījuši godalgas. Šajā izrādē būs redzami labākie šā gada priekšnesumi, kurus ir augstu novērtējuši gan skatītāji, gan žūrija.

Svētdien no pulksten 11:00 festivāla dalībnieki būs sastopami arī Salaspilī, kur Rīgavas mūzikas un mākslas dārzā būs skatāma īpaša izrāde-meistarklase. Šim pasākumam atbalstu sniedz Salaspils dome, kultūras nami Rīgava un Enerģētiķis. Pasākuma apmeklētājiem kopā ar studiju audzēkņiem būs iespēja arī pašiem izmēģināt savus spēkus dažādos cirka žanros!

Festivāla organizatori ir padomājuši arī par aizraujošām aktivitātēm skatītājiem! Stundu pirms katras festivāla izrādes sākuma cirka teltī un pie tās tiks rīkotas dažādas aktivitātes kopā ar cirka studiju jauniešiem un citu radniecīgo radošo grupu dalībniekiem – būs iespēja ne tikai pavērot, kā dažādus cirka mākslas elementus izpilda citi, bet arī pašiem nodoties interesantajam apmācību procesam, atklājot savus talantus un spējas. Iespējams, tas kalpos par iedvesmu bērniem nodarboties ar cirka mākslu savā brīvajā laikā! Organizatori arī aicina skatītājus būt radošiem un uz festivāla izrādēm ierasties, līdzi ņemot zīmējumu vai kādu citu radošu veidojumu, kas veltīts cirka tēmai. Katras izrādes noslēgumā jaukākā darinājuma autoru gaida pārsteiguma balva! Atnestos mākslas darbus vērtēs Jāņa Anmaņa Latvijas Bērnu mākslinieciskās fantāzijas akadēmija.

Sīkāka informācija par festivāla norisi atrodama Cirka mākslinieku asociācijas Facebook lapā, biļetes uz izrādēm var iegādāties www.bilesuparadize.lv. Papildu informācijai var zvanīt pa tālruni 27771547.

Uz tikšanos 11. starptautiskajā bērnu un jaunatnes cirka festivālā «Brīnumu pilna pasaule!» Lucavsalā no 14. līdz 16. jūlijam!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu