Viļņas lidostu slēgs uz skrejceļa rekonstrukcijas laiku

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Pirms 85 gadiem celtā Viļņas lidosta ceturtdienas vakarā uz vairāk nekā mēnesi tiks slēgta saistībā ar skrejceļa rekonstrukcijas darbiem, kas uzticēti Latvijas ceļu būves uzņēmumam «A.C.B.».

Paredzēts, ka lidosta atkal tiks atvērta satiksmei naktī uz 18.augustu. Lielākā daļa lidsabiedrību, izņemot Īrijas zemo cenu aviokompāniju «Ryanair», līdz tam pārceļ daļu savu reisu uz Kauņas lidostu.

Saskaņā ar provizoriskām aplēsēm turp tiks pārcelti kopumā aptuveni 3100 reisu un 300 000 pasažieru. Līdztekus tam Kauņas lidosta šai laikā apkalpos arī 460 savus reisus un 75 000 pasažieru.

Kā ziņu aģentūrai BNS pastāstījusi triju Lietuvas starptautisko lidostu operatorkompānijas «Lietuvos oro uostai» preses pārstāve Indre Baltrušaitiene, pēdējā lidmašīna pirms rekonstrukcijas darbu sākuma nolaidīsies Viļņā ceturtdien plkst.20.55 un pacelsies 21.20.

Pēc viņas teiktā, kā pirmā lidojumus no Kauņas sāks aviokompānija «Wizz Air», kuras lidmašīnas dosies uz Oslo, Barselonu, Nicu un Londonas Lūtonas lidostu.

Kauņas lidostas pārstāvji solījuši, ka jaunais pagaidu terminālis pilnā apmērā sāks darboties agrā piektdienas rītā, bet pagaidu autostāvvieta un pārējā transporta infrastruktūra jau šobrīd pielāgota lielākam pasažieru pieplūdumam.

Visu rekonstrukcijas darbu laiku starp Viļņu un Kauņu tiks uzturēta intensīvāka satiksme - vilcieni kursēs vairāk nekā 20 reizes dienā, paredzēts arī viens nakts vilciens, tiks palielināts starppilsētu autobusu reisu skaits, bet Kauņas 29.maršruta autobuss kursēs biežāk.

Pašreizējais Viļņas lidostas skrejceļš ierīkots 1958.gadā un rekonstruēts pirms vairāk nekā 20 gadiem, bet tā segums pēdējo reizi labots 2003. un 2004.gadā. Darbu specifika neļauj skrejceļu savest kārtībā, strādājot tikai naktīs, bet rekonstrukcijas laiks izvēlēts tā, lai panāktu pēc iespējas ilglaicīgāku rezultātu un sagādātu pēc iespējas mazāk neērtību lidostā strādājošajiem uzņēmumiem un pasažieriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu